Programska in razvojna orodja
10.02.2012 08:00

Deli z drugimi:

Share

Boste Googlu omogočili popoln nadzor nad tem, kar počnete na spletu?

Google vam v zameno za zasebnost ponuja denar!
Google vam v zameno za zasebnost ponuja denar!

Podjetje Google je eden od fenomenov spletnega sveta. Iz ponudnika spletnega iskanja se je prelevil v giganta, ki omogoča elektronsko komuniciranje, iskanje informacij, orientacijo v prostoru in še bi lahko naštevali. Google je samo v nekaj letih postal nepogrešljiv v vsakodnevnem življenju. Njegova učinkovitost v veliki meri temelji na uspešni uporabi podatkov, ki jih o nas, uporabnikih, zbira in nam s tem prilagaja storitve.

Če bi želeli še dodatno prispevati k izboljšanju Googlovih spletnih storitev in se ne preveč ozirate na vašo zasebnost, potem si v spletni brskalnik Chrome namestite vtič Google Screenwise (http://goo.gl/gFqIg). Ta bo računalniškemu gigantu omogočil spremljanje vseh vaših aktivnosti na svetovnem spletu. S tem bo Google bolje spoznal vaše navade, s čimer bo lahko izboljšal svoje storitve in ponudili še boljšo uporabniško izkušnjo.

Od večjega posega v vašo zasebnost boste nekaj malega pridobili tudi vi. V zameno za namestitev in trimesečno uporabo vtiča Screenwise vam bo Google podaril bon v višini preračunanih 19 evrov. Ta bon boste lahko porabili za nakup blaga na spletnem portalu Amazon. Ali je preračunanih 19 evrov dovolj visoko plačilo za tri mesece grobega posega v vašo zasebnost, presodite sami. Če se boste vseeno za to odločili, bo verjetno najbolje, da se v teh mesecih izogibate iskanju stvari, ki so povezane s seksom, teroristi, drogami in drugimi »prepovedanimi« tematikami.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku