Računalništvo, telefonija
15.06.2018 10:07

Deli z drugimi:

Share

Bomo Windows 10 lahko poganjali tudi na prenosnikih Pixelbook?

Prenosni računalnik Google Pixelbook bi lahko omogočal namestitev operacijskega sistema Windows 10.
Prenosni računalnik Google Pixelbook bi lahko omogočal namestitev operacijskega sistema Windows 10.

Prenosni računalnik Google Pixelbook je kljub visoki ceni med uporabniki zelo priljubljen. Prenosnik je namreč na voljo v treh različicah, ki so primerne tako za srednje zahtevne kot tudi najzahtevnejše uporabnike. Vse različice so opremljene z 31,2-centimetrskim (12,3-palčnim) zaslonom ločljivosti 2.400 x 1.600 slikovnih točk, kar štirimi mikrofoni, dvema zvočnikoma in spletno kamero ločljivosti 720p. Tipkovnica je osvetljena, za hitro polnjenje pa sta na voljo dva priključka USB-C. Napolnjena baterija naj bi zadoščala za okoli deset ur neprekinjenega dela.

Kmalu naj bi se priljubljenost prenosnega računalnika Google Pixelbook le še povečala, saj so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Google razmišljalo o možnost, da bi nanj lahko namestili operacijski sistem Windows 10. Na to naj bi nakazovalo dejstvo, da Googlovi programerji v dokumentaciji za operacijski sistem Chome OS uporabljajo kodno oznako AltOS, hkrati pa se omenjajo tudi certifikati Windows Hardware Certification Kit (WHCK) in Windows Hardware Lab Kit (HLK). Čeprav je bilo že kar nekaj poskusov, da bi na prenosni računalnik Chrome Pixelbook namestili Windows 10, vendar bi kmalu lahko to opravilo postalo precej bolj enostavno.

Možnost poganjanja operacijskega sistema Windows 10 na prenosnih računalnikih Google Pixelbook bo nedvomno močno povečalo njihovo uporabnost. Poleg tega bo računalniškemu gigantu nedvomno v veliko pomoč pri prodaji sicer zelo zanimivega prenosnika.


Prijavi napako v članku