Računalništvo, telefonija
05.12.2017 06:13

Deli z drugimi:

Share

Bodo novi telefoni iPhone ponujali avtonomijo brez primere?

Novi telefoni iPhone naj bi z enim polnjenjem delovali precej dlje od zdajšnjih modelov!
Novi telefoni iPhone naj bi z enim polnjenjem delovali precej dlje od zdajšnjih modelov!

Čeprav je podjetje Apple nove pametne mobilne telefone iPhone predstavilo šele pred dobrima dvema mesecema, njegovi inženirji že razvijajo modele za naslednje leto. Če gre verjeti spletnim govoricam lahko pričakujemo kar tri nove modele telefonov iPhone, ki bodo opremljeni z zasloni velikosti od 14,7-centimetrov (5,8-palcev) pa vse do 16,5-centimetrov (6,5-palcev), pri čemer bosta dva modela opremljena z zaslonom OLED. Ker nekaj sprememb pa gre pričakovati tudi na področju strojne opreme, saj naj bi inženirji podjetja Apple pripravljali rešitev, ki naj bi telefonom iPhone zagotovila ogromno prednost v primerjavi s konkurenčnimi telefoni, ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema Android.

Pri podjetju Apple naj bi za pametne mobilne telefone Android dejansko pripravljali rešitev, ki naj bi omogočala znatno večjo avtonomijo delovanja in hitro polnjenje. Daljšo avtonomijo delovanja naj bi zagotovil posebno čipovje s pametnim sistemom upravljanja z električno energijo. Ta bo dejansko zadolžen tako za nadzor porabe električne energije kot za nadzor nad polnjenjem, namenski procesor pa naj bi za Apple proizvedlo podjetje TSMC. Ta procesor bo dejansko nadzoroval delovanje ključnih komponent znotraj pametnega mobilnega telefona iPhone in ne zgolj procesorja, zato naj bi bila avtonomija delovanja znatno višja kot sedaj.

Podjetje Apple bo novo čipovje poskušalo uporabiti pri zasnovi pametnih mobilnih telefonov iPhone za naslednje leto, čeprav so mnogi prepričani, da bo ta uporabnikom na voljo šele leta 2019. Računalniški gigant bo zagotovo poskušal ta proces pospešiti, saj je avtonomija delovanja pametnih mobilnih telefonov ključnega pomena za uporabnike, saj ti njihove mobilne naprave polnijo že na vsakem koraku, zato se avtonomija delovanja neprestano zmanjšuje.


Prijavi napako v članku