Varnost
26.03.2022 08:48
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodite pripravljeni na hitro obnovo podatkov

S hibridnim delom je postal dostop do podatkov kjerkoli in kadarkoli neizogiben. A so hkrati prav zaradi njihove morebitne izgube postale varnostne kopije ključnega pomena za vsakega uporabnika in podjetje.

Naredite največ za varnost vaših podatkov! Varnostne kopije so eden najpomembnejših elementov zaščite podatkov podjetij, najsi gre za možnost zlorabe z izsiljevalskimi virusi, okvare programske opreme ali kraje prenosnika.

Za varno hrambo datotek je pomembno, da so varnostne kopije fizično ločene od vaše naprave, zato vam ponujamo možnost sprotnega shranjevanja datotek v oblačni sistem.

Varno shranjevanje varnostnih kopij in njihova enostavna obnovitev sta bistvenega pomena, ko nepredvidljivi dogodki ogrozijo varnost vaših podatkov ter s tem podjetje. In prav zanesljivo, stroškovno učinkovito shranjevanje in obnovitev vam omogoča Veeam Cloud Connect Backup and Replication, ki ga lahko zakupite tudi pri DAT-IT.

V kolikor že uporabljate Veeam B&R programsko opremo, vam dodajo samo še licenco za Veeam Cloud Connect.

  • Hitra namestitev
  • Varna SSL povezava, šifrirana že na samem izvoru
  • Možnost hrambe več dnevnih kopij podatkov
  • Hitra obnova kadarkoli
  • Stroškovna učinkovitost

Kaj je Veeam Cloud Connect?

Veeam Cloud Connect ponuja popolnoma integriran, varen in učinkovit način za premikanje varnostnih kopij v odlagališče oblaka ali kopiranje na oddaljeno mesto za obnovo po nesreči. Predstavlja celovito rešitev za odpravo tveganja izgube podatkov. Ne potrebujete svoje strojne opreme, saj je vse v oblaku, zanj pa skrbi ponudnik DAT-IT.

Podatke torej shranjujejo na oddaljeno lokacijo ali na več lokacij, ki so lahko tudi ločene. V DAT-IT omogočajo varno hrambo podatkov v ISO27001 podprtih podatkovnih centrih. V ponudbi imajo 3 fizično ločene lokacije, od tega 2 ločeni geografsko. Vsi podatki vedno ostanejo znotraj lastnega regionalnega oblaka v Sloveniji. V primeru naravne nesreče, požara ali česa podobnega torej obstaja kopija strežnika in ga lahko po potrebi na drugi lokaciji poženejo. Pri tem ni začetne investicije, saj gre za najem. Če ste obstoječ uporabnik Veeam storitev in že imate ustrezne licence, je vse skupaj še ceneje.

Dodatna zaščita pred izbrisom kritičnih podatkov

Najsodobnejše tehnologije, ki so na voljo po konkurenčnih cenah, zagotavljajo najvišjo zanesljivost in varnost poslovanja za organizacije katere koli velikosti.

Pri DAT-IT nudijo še dodatno »Insider Protection« zaščito, ki je del Veeam Cloud Connect Backupa in s tem dodatno varovalo pri zaščiti vaših podatkov. Z možnostjo kreiranja »koša« (recycle bin), ki ni dostopen iz vašega omrežja, omogočajo pridobitev podatkov, ki so bili morda izbrisani med zlonamernim napadom. S tem se vzpostavi dodatna zaščita pred zunanjimi napadi izsiljevalske programske opreme in notranjimi grožnjami.

Dostop in nadzor

Ena največjih prednosti uvajanja Veeam Cloud Connect je preprostost upravljanja. Varnostne kopije lahko naložite in obnovite s samo nekaj kliki. Storitev ni primerna le za končne uporabnike, ampak tudi za ponudnike storitev. Nadzorna plošča s celovitim pregledom nad porabo sistemskih sredstev omogoča natančen pregled nad vašimi podatki ali podatki vaših strank.

Integracija z Microsoft 365

Ogromno podjetij ve, da je Microsoft 365 sicer super, a ima tudi svoje pomanjkljivosti. DAT-IT, del skupine ZGroup, ne ponuja samo storitev Microsoft 365, temveč tudi varnostne kopije v povezavi s storitvijo Veeam. Microsoft sicer ima vzpostavljene lastne sisteme za varovanje podatkov, a ti niso »backupi« oziroma varnostne kopije, tako da lahko stranka, ki, roko na srce, najpogosteje nehote sama kaj izbriše, ostane brez vsega. Tu nastopi Veeam, ki poskrbi, da so vaši podatki na varnem.

Prva asociacija za Microsoft 365 je v večini elektronska pošta, a ne gre zgolj za to, ampak za nekatere morda še pomembnejše zadeve, kot so SharePoint datoteke, podatki o skupinah uporabnikov, OneDrive datoteke, storitev Microsoft Teams … Verjamemo, da si ne želite predstavljati, kaj se zgodi, če nekega dne vsi podatki, ki jih imate v teh storitvah, izginejo.

DAT-IT poskrbi, da bodo vaši podatki vedno na varnem, ne odlašajte ter jih kontaktirajte na 0591 669 81 ali info@dat-it.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZABEC.NET
Za več informacij so vam na voljo pri ZABEC.NET
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

zabecnet-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZABEC.NET? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več