Programska oprema
28.10.2011 14:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo YouTube nasledil kabelsko televizijo?

Televizija z »linearnim« predvajanjem, kot jo poznamo danes, bo kmalu odšla v pozabo.
Televizija z »linearnim« predvajanjem, kot jo poznamo danes, bo kmalu odšla v pozabo.

Video storitev YouTube, ki je v lasti Googla, bo v prihodnjih tednih naznanila partnerstvo s številnimi medijskimi podjetij in znanimi obrazi, ki bodo objavljali izvirne vsebine na določenih video kanalih. Da gre za del širšega partnerstva, pričajo podatki, da so v zgodbo vpletena imena kot so Electus (IAC / InterAcriveCorp), ShineReveille (News Corp), FremantleMedia (RTL Group) ter znane osebnosti, med katerimi najdemo npr. skaterja Tonya Hawka in ustvarjalca SCI-ja Anthonya Zuikerja.

Dejstvo je, da pri YouTubu želijo način zabave dvigniti še na višjo raven in postati naslednja generacija kabelske televizije z brezplačnimi video kanali, ki bodo poskrbeli za razvoj kakovostne in edinstvene video vsebine. Viri pravijo, da je Google že investiral 100 milijonov ameriških dolarjev za produkcijo kakovostnih vsebin, ki si jih želi povrniti s prodajo oglasov, ki jih bo kasneje delil tudi z ostalimi partnerji.

V preko 20 različnih kategorij, kot so hrana, komedija in novice, bodo partnerji lastniki svojega kanala, za katere pri YouTubu želijo, da bodo edinstveni in drugačni od tistih, ki jih lahko gledamo na standardnih televizorjih. Tiskovni predstavnik YouTuba je potrdil, da so še vedno v pogajanjih z različnimi ustvarjalci vsebin, s katerimi želijo doseči še več potencialne publike kot do sedaj.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku