Računalništvo, telefonija
01.01.2013 09:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo pisarniški paket Google Apps uničil Office?

Podjetje Google ima s spletnimi aplikacijami Google Apps zelo velike ambicije, saj verjame, da bo na svojo stran pridobilo vsaj 90-odstotkov uporabnikov, ki pri svojem delu ne potrebujejo naprednih funkcij, ki jih ponuja pisarniški paket Office.
Spletne aplikacije Google Apps za nove uporabnike niso več brezplačne!
Spletne aplikacije Google Apps za nove uporabnike niso več brezplačne!

Spletne aplikacije Google Apps so med malimi podjetji in samostojnimi podjetniki zelo priljubljene, saj združujejo vse storitve, ki so nujno potrebne za poslovanje (elektronski poštni predal, koledar, pisarniški paket in še mnogo več). Čeprav jim je računalniški gigant pred kratkim pričel zaračunavati 38 evrov na uporabnika (doslej je bil ta zanje brezplačen), so pri podjetju Google prepričani, da bodo aplikacije Google Apps lahko kmalu povsem nadomestile konkurenčni Microsoftov pisarniški paket Office.

Podjetje Google ima na področju spletnega pisarniškega paketa zelo velike ambicije, saj je njegov podpredsednik Amit Singh napovedal, da bodo na svojo stran kmalu pridobil vsaj 90-odstotkov uporabnikov, ki pri svojem delu ne potrebujejo naprednih funkcij, ki jih ponuja pisarniški paket Office. To ni ravno misija nemogoče, saj je Google v teku leta 2012 paketu Google Apps dodal številne uporabne spletne aplikacije in te danes obsegajo elektronski poštni predal Gmail, oblačno storitev za shranjevanje podatkov Drive, spletni koledar Calendar, urejevalnik besedil Docs, urejevalnik preglednic Sheets in predstavitveni program PowerPoint. Spletne aplikacije Google Apps so v primerjavi s spletnim pisarniškim paktom Microsoft Office 365 za nameček še cenejše.

Kaj torej izbrati: Google Apps ali Microsoft Office 365? Težko reči, saj imata oba spletna pisarniška paketa določene prednosti in slabosti. Če pa potrebujete brezplačni pisarniški paket, pa imate na voljo več kot pestro izbiro. Tu lahko namreč izbirate med pisarniškimi paketi, kot so na primer OpenOffice (http://goo.gl/ZfNKg), StarOffice (http://goo.gl/0Qfld), LibreOffice (http://goo.gl/Ydae2) in FreeOffice (http://goo.gl/DoLOd).


Prijavi napako v članku