Telefoni
19.03.2020 06:26

Deli z drugimi:

Share

Bo novi Google Pixel 5 razočaranje na celi črti?

Google Pixel 5 naj bi bil opremljen z mobilnim procesorjem srednjega cenovnega razreda.
Google Pixel 5 naj bi bil opremljen z mobilnim procesorjem srednjega cenovnega razreda.

Pametna mobilna telefona Google Pixel 4 in Pixel 4 XL sta med nami prisotna že vse od konca lanskega leta. Računalniški gigant ju je javnosti namreč razkril v okviru lanskoletne konference, novinca pa naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametnim mobilnim telefonom iPhone 11 podjetja Apple. Ti naj bi se po mnenju poznavalcev lahko celo kosali z vrhunskima telefonoma Huawei Mate 30 Pro in Samsung Galaxy Note 10. Ker pa je za vstopno različico treba odšteti kar zavidljivih 759 evrov, povpraševanja po telefonih Google Pixel 4 in Pixel 4 XL praktično ni.

Zaradi tega naj bi se podjetje Google odločilo, da bo naredilo prihajajoči model cenovno precej bolj dostopen, in sicer na račun uporabe manj zmogljivih komponent. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Google Pixel 5, ki naj bi bil predstavljen v naslednjih nekaj mesecih. Največji »rez« naj bi inženirji podjetja Google naredili na mobilnem procesorju, saj naj bi bil pri izdelavi novosti uporabljen mobilni procesor srednjega cenovnega razreda Qualcomm Snapdragon 765G.

Če se bodo govorice izkazale za resnične to pomeni, da se podjetje Google odreka višjemu segmentu na področju mobilne telefonije. Poleg tega naj bi inženirji podjetja Google veliko moči usmerili v optimizacijo programske opreme. To v praksi pomeni, da uporabniki pri uporabi običajnih aplikacij slabšega procesorja naj ne bi »občutili« kot slabost novinca, ampak kot prednost.


Prijavi napako v članku