Računalništvo, telefonija
26.01.2017 07:51
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo kmalu na voljo pametni mobilni telefon s kar štirimi kamerami?

Pametni mobilni telefon LeEco X10 bo razpolagal s kar dvema digitalnima fotoaparatoma in dvema spletnima kamerama.
Pametni mobilni telefon LeEco X10 bo razpolagal s kar dvema digitalnima fotoaparatoma in dvema spletnima kamerama.

Proizvajalci pametnih mobilnih telefonov so že pred časom spoznali, da poceni pametni mobilni telefoni z zmogljivo strojno opremo niso več dovolj, saj se med seboj komajda še kaj razlikujejo. Zato podjetja, predvsem pa kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, iščejo nove načine, kako “presenetiti” oziroma prepričati potencialne kupce. Kot vse kaže, je kitajsko podjetje LeEco našlo način, kako prepričati tiste, ki pametni mobilni telefon uporabljajo pretežno za zajem fotografij in videoposnetkov.


Zanesenjaki spletne strani GFXBench so od zanesljivih virov blizu kitajskega podjetja dobili informacijo, da bo njihov novi pametni mobilni telefon X10 opremljen s kar štirimi kamerami. Vojna na področju fotoaparatov za mobilne naprave se bo s tem iz področja ločljivosti slikovnega tipala »preselila« na področje števila digitalnih fotoaparatov. Pametni mobilni telefon X10 naj bi imel na voljo dva digitalna fotoaparata na hrbtnim strani in dve spletni kameri na sprednji strani.


Na hrbtni strani naj bi se nahajala dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk z možnostjo samodejnega ostrenja, LED bliskavico in možnost zajemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K. Na sprednji strani naprave pa bosta uporabnikom na volj dve spletni kameri ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Preostala strojna oprema novosti naj bi obsegala še 15-centimetrski (5,5-palčni) zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, zmogljiv procesor Snapdragon 820, štiri oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in 32 oziroma 64 gigabajtov vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov.


Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona LeEco X10 bo žal nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0.1 Marshmallow, upajmo pa, da bo kmalu na voljo še posodobitev na novejši Android 7.0 Nougat. LeEco naj bi svojega novega paradnega konja za ljubitelje fotografije predstavil kmalu spomladi.


Prijavi napako v članku