Računalništvo, telefonija
14.11.2012 12:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo decembra novi predsednik znan že nekaj dni prej?

Na podlagi nedeljskega rezultata prvega kroga predsedniških volitev, se poraja vprašanje ali so družbena omrežja dosegla kritično maso ljudi, na podlagi katere lahko napovemo končni izid volitev 2. decembra?
Bo decembra novi predsednik znan že nekaj dni prej?
Bo decembra novi predsednik znan že nekaj dni prej?

Pri sledenju predsedniških volitev na družbenih omrežjih, se je pokazala velika uporabnost rešitve Gama System®PerceptionAnalytics, saj je pravilno merila preference volivcev do predsedniških kandidatov.

V prvem krogu volitev za predsednika Republike Slovenije se je sentimentalna analiza družbenih omrežij izkazala za učinkovito orodje, ki ponuja neposreden vpogled v preference velikega števila volivcev, brez aktivnega anketiranja. Analiza se izvaja nepretrgoma, kar za razliko od klasičnih merjenj omogoča neprekinjen vpogled v odzivanje volilnega telesa.

Analizam za spremljanje preferenc do preostalih dveh kandidatov, na letošnjih predsedniških volitvah, je mogoče v realnem času slediti preko spletnega mest http://predsedniskevolitve.si, http://volitve.24ur.com in preko predvolilnih soočenj na Pop TV. Prikazane vrednosti ne napovedujejo volilnega rezultata, pač pa spremljajo diskusije in najdene vsebine preučujejo s pomočjo sentimentalne analize, frekvenčne analize, analize dosega in pogostosti uporabljenih besed ali besednih fraz. Za kandidata, ki ima prikazano največjo vrednost, je bilo v analiziranem časovnem obdobju najdenih največ s pozitivnim čustvenim nabojem nasičenih vsebin.

Rešitev je razvita s tehnologijo Microsoft .NET in gostuje v Microsoft Azure oblaku.

Širša uporabnost platforme Gama System® PerceptionAnalytics

Preverjena analitična platforma, zgrajena na najnovejših tehnologijah, organizacijam omogoča nevsiljivo pridobivanje relevantnih podatkov in aktualnih informacij, ki so osnova za hiter odziv v dani situaciji. Je odlična rešitev za spremljanje blagovnih znamk, ugleda podjetja in ugleda ključnih vodij, spremljanje zadovoljstva potrošnikov, gostov v turističnih destinacijah, počutje v bolnišnicah in podobno. Z uporabo rešitve lahko organizacija omeji ali celo prepreči morebitne družbene ali gospodarske dejavnike, ki bi lahko negativno vplivali na njen ugled.

Analitična platforma Gama System® PerceptionAnalytics omogoča podrobnejšo analizo preteklih podatkov, na podlagi katere lahko organizacija napoveduje svoje delovanje v prihodnje in na tej osnovi zasnuje ustrezne strateške usmeritve.

Platforma Gama System® PerceptionAnalytics ponuja izjemne priložnosti tudi vladi in vladnim službam, da v skladu s strategijo učinkovitejše javne uprave hitreje in ceneje spremljajo in predvidevajo splošna dogajanja v državi, kot so nesreče, zdravje ljudi in nemiri.

Analitična platforma tako omogoča spremljanje dogajanj na družbenih omrežjih in bistveno skrajšuje odzivni čas v primeru izrednih dogodkov tako znotraj večjih podjetij, kot v javnosti.


Prijavi napako v članku