Igre
13.12.2011 11:43

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple izgnan iz nemškega trga?

Motorola je Apple stisnila v kot!
Motorola je Apple stisnila v kot!

Podjetje Apple je pred kratkim na Kitajskem doživelo zelo hud poraz. Kitajsko sodišče je namreč odločilo, da podjetje iz Cupertina ni lastnik blagovne znamke iPad na kitajskem ozemlju. Ekskluzivna pravica uporabe blagovne znamke iPad namreč pripada lokalnemu podjetju Proview Technology.

Medtem ko bi lahko kitajsko sodišče Applu celo prepovedalo prodajo tabličnih računalnikov iPad v Deželi zmajev, je računalniškemu gigantu na Stari celini življenje močno zagrenilo podjetje Motorola. To je namreč pri nemškem sodnem senatu doseglo, da je Apple doletela začasna prepoved prodaje pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov iPad. Prepoved, verjeti ali ne, velja za celotno področje Nemčije.

Jabolko spora med podjetjema Apple in Motorolo so seveda registrirani patenti. Slednje je kar dolga štiri leta s podjetjem iz Cupertina poskušalo doseči sporazum za plačilo nadomestila za uporabo patentiranih tehnologij. Ker pogajanja niso obrodila želenih sadov, je Motorola od nemškega sodišča zahtevala prepoved prodaje Applovih izdelkov, kar je v praksi dejansko tudi dosegla. Applovi odvetniki so se na sodbo že pritožili v upanju, da rešijo vsaj novoletno nakupovalno sezono. Če jim podvig ne bo uspel, bo to zagotovo zelo hud finančni udarec za Apple.


Prijavi napako v članku