Igre
22.02.2007 09:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Blizzard toži avtorje pograma WoW Glider

Obstaja program, poimenovan WoW Glider, ki namesto vas igra World of Warcraft in stane 25 dolarjev – torej okoli 19 evrov. Viša statistike vašega lika, pobira plen, zbira kože in duševne črepinje, se zdravi itd. Še dobro da se ne zna pogovarjati …
Seveda ni dolgo trajalo, da je tako zlobna podlost prišla na ušesa Blizzardu in, glej no glej, ustvarjalca programa Michaela Donnellya ter njegovo podjetje MDY Industries že vlečejo na sodišče. Pravijo, da program krši licenčno pogodbo uporabnikov, ki se z njo samodejno strinjajo ob vsaki prijavi na strežnik. Ta se med drugim glasi, da so nedovoljeni kakršnikoli programi tujih avtorjev, ki pomagajo ali vzpodbujajo goljufanje. Omenjajo tudi, da je program zloben že zaradi tega, ker igre ne zažene preko originalne izvršilne datoteke, temveč preko svoje.
Blizzard želi tako vse pravice do dotičnega programa in njegove spletne strani kot tudi ves profit, ki so si ga njegovi avtorji z njim doslej pridobili. Saj veste, ker je pač težko živeti samo z nekaj sto milijoni dolarjev na mesec. Naj se raje vprašajo, kakšna je igra, za katero lahko spišeš verjetno ne tako zelo kompleksen program, ki jo igra namesto tebe.


Prijavi napako v članku