Programska oprema
31.03.2007 13:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BitDefender varuje pred novo napako v Oknih

BitDefender, večkrat nagrajeni ponudnik sodobnih varnostnih rešitev, je odkril novo škodljivo kodo, ki izkorišča še svežo varnostno luknjo v operacijskih sistemih Microsoft Windows. BitDefender digitalnega škodljiva, znanega kot “Exploit.ANI.Cmoo.AX” prepozna in blokira ter tako prepreči morebitno škodo na žrtvinem računalniku. Microsoft že dela na popravku napake, ki uporabnike operacijskih sistemov Windows naredi nemočne pred napadi zlonamerne e-pošte ali spletnih strani.

Napaka v operacijskih sistemih Windows se nanaša na njihovo obravnavo datotek z animiranimi kazalniki (kurzorji), saj lahko napadalcu dopusti poganjanje programske kode s pravicami trenutno prijavljenega uporabnika.

“Čeprav so uporabniki BitDefender zaščite pred novo nevarnostjo zaščiteni, pa nas močno skrbi za vse ostale. Gre za t. i. hrošča ničtega dne, ki lahko prizadane vse novejše Microsoftove operacijske sisteme, od različice 2000 dalje, vključno z Visto. Držim pesti, da bodo tudi drugi varnostni ponudniki kar se da hitro ponudili možnost odkrivanja in blokiranja novega hrošča ter tako zajezili njegovo širjenje, sicer nam grozi scenarij iz varnostne nočne more,” je povedal Balazs Attila-Mihaly, BitDefenderjev protivirusni raziskovalec.

Več podrobnosti o novi varnostni luknji in hrošču najdete na spletni povezavi:
http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000127-en–Exploit.ANI.Cmoo.AX.html


Prijavi napako v članku