Računalništvo, telefonija
03.10.2018 08:33

Deli z drugimi:

Share

Bi imeli usnjen prenosni računalnik?

Usnjeni HP Spectre Folio 13 navdušuje v vseh pogledih!
Usnjeni HP Spectre Folio 13 navdušuje v vseh pogledih!

Svet računalništva bi bil zagotovo precej lepši, če bi vodilna podjetja vsaj malenkostno bolj prisluhnila željam uporabnikov. Kot kaže, pa je podjetje HP pri pripravi novega prenosnega računalnika vendarle prisluhnilo poslovnežem in petičnežem. Ti so namreč zasnovali hibridni prenosni računalnik Spectre Folio 13, ki je oddet v pravo usnje, to pa najdemo povsod tam, kjer je to smiselno. Čeprav vsi nad tem ne bodo navdušeni, pri podjetju HP verjamejo, da bo novost brez težav šla v prodajo, predvsem pa v poslovnem svetu.

Hibridni prenosni računalnik HP Spectre Folio 13 ni le oblikovno poseben, ampak je opremljen tudi z zelo zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega 33,8-centimetrski oziroma 13,3-palčni zaslon visoke ločljivosti, Intelove procesorje Core i5 ali Core i7, vsaj osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni prostor z 256 gigabajti prostora. Tu najdemo še kakovostne zvočnike Bang & Olufsen in pasivni hladilni sistem, kar pomeni, da je novost pri delovanju povsem neslišna. Avtonomija delovanja je tudi eden od adutov novosti, saj ga z enim polnjenjem brez težav uporabljamo kar do neverjetnih 18 ur.

Oblikovno zanimivi hibridni prenosni računalnik HP Spectre Folio 13, ki ga lahko uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika, seveda ni poceni. Za nakup vstopne različice je namreč zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 1.125 evrov, kar pomeni, da bo njegova cena v Evropi znašala okoli 1.300 evrov.


Prijavi napako v članku