Tablični računalniki
25.07.2013 09:17

Deli z drugimi:

Share

Best Buy razkril novo tablico Google Nexus 7!

Drugo generacijo težko pričakovanega tabličnega računalnika Nexus 7 podjetja Google je na presenečenje mnogih predstavila kar ameriška trgovska veriga Best Buy. Za nakup različice z 32 gigabajti prostora je na njegovi spletni strani potrebno odšteti preračunanih 205 evrov.
Prvi kupci bodo tablični računalnik Google Nexus 7 2 prejeli že v prvi polovici avgusta!
Prvi kupci bodo tablični računalnik Google Nexus 7 2 prejeli že v prvi polovici avgusta!

Ameriška trgovska veriga Best Buy je naposled le odstranila tančico skrivnosti glede težko pričakovane druge generacije Googlovega tabličnega računalnika Nexus 7. Čeprav je bila novost komajda uradno predstavljena s strani računalniškega giganta, jo je možno celo naročiti v predprodaji, in sicer s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/IBpfKg. Za nakup različice z 32 gigabajti prostora je potrebno odšteti preračunanih 205 evrov.

Iz opisa strojne opreme druge generacije tabličnega računalnika Google Nexus 7 je razvidno, da za preračunavanje podatkov uporablja 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 s frekvenco 1,5 gigahercev in predpomnilnikom L2 kapacitete dveh megabajtov, medtem ko je grafičnim vsebinam kos kartica Adreno 320. Za shranjevanje vmesnih izračunov je na razpolago sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, fotografijam in videoposnetkom pa sta kos digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in spletna kamera ločljivosti 1,2 milijona točk.

Druga generacija tabličnega računalnika Google Nexus 7 za prikazovanje slik uporabljala 7-palčni (17,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk, svetilnosti 300 ANSI lumnov in vidnim kotom 178 stopinj v vse smeri. Na novincu je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.3 Jelly Bean, ki prinaša bogato paleto izjemno uporabnih novosti in možnosti. Med njimi najdemo novi grafični vmesnik za zajem fotografij in videa, izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo, ki pripomore k daljši avtonomiji delovanja mobilne naprave.


Prijavi napako v članku