Računalništvo, telefonija
14.04.2014 12:56

Deli z drugimi:

Share

Best Buy Award: Splošna internetna populacija ceni domače blagovne znamke

Splošna internetna populacija v Sloveniji meni, da imajo domače blagovne znamke ugodnejše razmerje med ceno in kakovostjo. Po podatkih mednarodne raziskave Best Buy Award za obdobje 2013/2014 je namreč v skupaj 105-ih različnih tržnih kategorijah prvo mesto pripadlo v 70-ih kategorijah slovenskim blagovnim znamkam, kar je izjemnih 67 odstotkov. Cela raziskava je potekala v 192-ih kategorija in Slovenci so slovensko blagovno znamko, ki najbolj upraviči razmerje med ceno in kakovostjo, na prvo mesto uvrstil v 109-ih kategorijah. Vprašani so lahko izbirali med podjetji, organizacijami, znamkami, izdelki in storitvami, kot so na primer, družinski avtomobili, mobilni operaterji, banke, maloprodajne trgovske verige, mleko.
Best Buy Award: Splošna internetna populacija ceni domače blagovne znamke
Best Buy Award: Splošna internetna populacija ceni domače blagovne znamke

Tako je na primer v kategoriji bele tehnike zmagalo Gorenje, v kategoriji sokov Fructal, v prehrambni Žito, v kategoriji paštete Argeta, na vrhu kategorije otroške obutve je Ciciban, med notranjimi zidnimi barvami Jub, v kategoriji jedilnih olj pa se je na prvo mesto zavihtela GEA. V prestižni, glavni kategoriji raziskave Best Buy Award, v kateri so vprašani navedli le eno domače ali tuje podjetje, izdelek ali storitev, ki po njihovem mnenju najbolje odslikava razmerje med ceno in kakovostjo v Sloveniji, je najboljši rezultat doseglo podjetje Gorenje. Z majhnim zaostankom mu sledijo Hofer, Mercator, Spar/Interspar, Lidl, Krka, Droga, Ljubljanske mlekarne, Petrol, Fructal, Lek in drugi.

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekt švicarske hiše ICERTIAS – International Certification Association GmbH (www.icertias.com). Namen raziskave je dobiti vpogled v izkušnje in zaznavanje prebivalcev Republike Slovenije o blagovnih znamkah izdelkov in storitev ter proizvajalcev in trgovcev, za katere velja, da nudijo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo (t. i. Best Buy). Cilj projekta in certifikata Best Buy Award je kupcem olajšati iskanje najboljših in najugodnejših izdelkov in storitev na slovenskem trgu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku