Telefonija
17.01.2006 13:04

Deli z drugimi:

Share

BenQ-Siemens: Nova blagovna znamka je razkrita

BenQ Mobile, nova poslovna skupina znotraj korporacije BenQ, je globalni javnosti danes razkrila novo blagovno znamko BenQ-Siemens ter podrobno razložila strategijo za 2006, s katero namerava utrditi položaj v industriji mobilne telefonije. Novo podjetje, ki je nastalo z združitvijo dinamičnega in komplementarnega partnerstva Siemensove bivše mobilne enote ter tajvanske skupine BenQ, se bo osredotočalo na razširitev svoje ponudbe na področju 3G tehnologije. Pri tem bodo uporabili BenQ-jevo sposobnost za razvoj multimedijskih produktov in s tem zgradili jasno ter razlikovalno produktno ponudbo. BenQ Mobile želi do konca leta 2006 doseči finančno stabilni poslovni položaj, pri tem pa se bo ravnal po dveh glavnih principih – osredotočenost in preprostost; osredotočenost na povezanost potrošnika in trga ter preprostost vseh obratovalnih struktur, da bi lahko maksimizirali učinkovitost.

Sodelovanje med podjetjema BenQ in Siemens, ki se je uradno začelo 1. oktobra 2005, združuje nepogrešljive nemške tehnološke izkušnje, ki si jih je podjetje nabralo v skoraj 150 letnem delovanju znotraj telekomunikacijskega sektorja, ter oblikovalske izkušnje in hitrost mladega podjetja BenQ. Partnerstvo odlikujejo mnoge prednosti obeh podjetij, od R&D-ja, dizajna, dosega potrošnikov do manufakture. Najpomembnejše je, da partnerstvo združuje kulturno moč obeh podjetij s skupno zmagovalno filozofijo. BenQ Mobile je tako unikaten in konkurenčen proizvajalec, ki bo z inovativnostjo vodil hiter razvoj mobilne tehnologije in digitalne konvergence.

Za repozicioniranje podjetja je BenQ Mobile prevzel agresivno strategijo brendiranja in zavezanost, da zgradi močno globalno znamko. Blagovna znamka BenQ-Siemens temelji na osnovni temi “raziskovanja” in uravnoteženo predstavlja svetova obeh podjetij. To se vizualno vidi v kvadratasto-okrogli obliki med besedama BenQ in Siemens – kvadrat, ki predstavlja racionalno mišljenje, in krog, ki predstavlja emocionalno raven – ter v žametni barvi, ki v sebi prepleta emocionalno rdečo barvo z racionalno modro. Duh nove blagovne znamke bo potrošnike prepričal tudi z raznolikimi možnostmi mobilne tehnologije.

BenQ Mobile si je za vsa četrtletja v letu 2006 postavil cilj izboljšati svoj finančni položaj in doseči finančno stabilno poslovanje. Podjetje že lahko spremlja rezultate prvih 100 dni obratovanja pod taktirko izkušenega vodstva. Doseglo je zmanjšanje obratovalnih izgub (nastalih v tretjem in četrtem četrtletju 2005), operaterji pa so pozitivno odregairali na novo zastavljeno pot, ki vključuje veliko 3G in multimedijsko bogatih produktov. Mnogi prihajajoči mobilniki se bodo hkrati pojavili v vseh ključnih regijah. Današnje lansiranje nove blagovne znamke predstavlja agresivno poslovno strategijo podjetja, ki je podkrepljena s konkurenčno strategijo in filozofijo za uspešno ter optimistično prihodnost.


Prijavi napako v članku