Telefonija
06.10.2005 10:17

Deli z drugimi:

Share

BenQ Mobile je začel s poslovanjem

Po najavi partnerstva s Siemensovo enoto mobilnih naprav junija letos je oktobra pričelo s poslovanjem podjetje BenQ Mobile, nova poslovna skupina znotraj korporacije BenQ, ki se je specializirala za produkte brezžične komunikacije. Z ocenjenim 5,2 odstotnim globalnim tržnim deležem in s šestim mestom na lestvici mednarodnih mobilnih proizvajalcev, si novo podjetje prizadeva postati eden vodilnih proizvajalcev mobilnih produktov (po ugotovitvah polletne raziskave vira Gartner Dataquest za leto 2005).

Nova poslovna skupina bo gradila na uspehu in inovativnosti svojega krovnega podjetja, svojim uporabnikom po vsem svetu pa bo nudila dodano vrednost, saj se osredotoča na njihove potrebe. Sedež novega podjetja je v Münchnu, po vsem svetu pa ima preko 7.000 zaposlenih, ki delujejo na področju raziskav, razvoja, oblikovanja, prodaje, marketinga, dobave in na podpori uporabnikom.

BenQ bo kot vodilni in vedno večji proizvajalec mrežnih digitalnih “life-style” produktov, kot so LCD televizorji, zasloni, MP3 predvajalniki, digitalne kamere in projektorji, pri izdelavi mobilnih naprav združil dediščino proizvajanja elektronike za končne uporabnike s Siemensovim vrhunskim tehnološkim znanjem. Siemens si je s svojim industrijskim dizajnom, kakovostjo produktov in fleksibilnostjo glede zahtev operaterjev, na trgu pridobil spoštovanje in sloves. Siemensova vodilna pozicija na evropskem in na latinsko ameriških trgih se dopolnjuje z BenQ-jevo močno pozicijo na azijskih trgih, to pa bo pripomoglo novemu podjetju BenQ Mobile, da postane resnično globalna blagovna znamka. Partnerstvo bo še dodatno utrdilo pozicijo korporacije BenQ kot vodilnega inovatorja v komunikacijah, potrošni elektroniki in računalništvu, ki na integriran način predstavlja rešitve za novo digitalno obdobje.

Podjetje BenQ Mobile lahko na podlagi sporazuma s Siemensom nadaljnjih 18 mesecev uporablja blagovno znamko Siemens, tako da bosta do leta 2006 družno obstajali obe znamki. Nova združena blagovna znamka BenQ Siemens bo predstavljena spomladi 2006 in bo v veljavi v prehodnem obdobju nadaljnjih pet let.

Podružnica BenQ Mobile v Sloveniji
Za področje Slovenije je bila ustanovljena podružnica matične hiše BenQ Mobile CEE GmbH
BenQ Mobile CEE, trgovina in storitve, podružnica v Ljubljani
Cesta 24. junija 23
1000 Ljubljana
Telefonska številka Centra za pomoč uporabnikom: 01 47 46 336.

Servisa mobilnih telefonov še naprej ostajata Relectronic d.o.o.(Ljubljanska 3a, Trzin) in ETIS d.o.o. (Tržaška cesta 333, Ljubljana).


Prijavi napako v članku