Telefoni
29.05.2013 07:50

Deli z drugimi:

Share

LG napada s snežno belim mobilnikom Nexus 4

Podjetje Google bo kmalu ponudilo v prodajo priljubljeni pametni mobilni telefon Nexus 4, ki bo razpolagal z belim ohišjem. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da se bo njegova priljubljenost s tem še povečala, saj so uporabniki storitev mobilne telefonije "nori" na mobilnike z belo obarvanimi ohišji.
Belo ohišje se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Google Nexus 4.
Belo ohišje se odlično prilega pametnemu mobilnemu telefonu Google Nexus 4.

Podjetje Google je konec lanskega leta ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon Nexus 4, ki ga je zanj pripravilo podjetje LG Electronics. Mobilnik je bil med uporabniki storitev mobilne telefonije tako priljubljen, da so zaloge pošle že v nekaj urah po pričetku prodaje. Priljubljenost pametnega mobilnika Google Nexus 4 se bo kmalu še povečala, saj bo poleg črne naprodaj še prikupno bela različica. Ta bo konec maja sprva na voljo v Hong Kongu, v nekaj tednih pa bo dosegljiva še na azijske, severnoameriškem in evropskem trgu.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Google Nexus 4 z belim ohišjem je povsem enaka črno obarvani enačici. Novost je namreč opremljena z zaslonom True HD IPS Plus s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo, ločljivostjo 1.280 x 768 točk in gostoto 320 točk na palec. Zadostno procesorsko moč zagotavlja 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon S4 frekvence 1,5 GHz v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete 2 GB. Zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov omogoča fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, medtem ko je na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Mobilnik Google Nexus 4 v »debelino« meri zgolj 9,1 milimetra in tehta borih 130 gramov.


Prijavi napako v članku