Računalništvo, telefonija
13.09.2013 09:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Baboom: Nova spletna revolucija?

Podjetje Kim Dotcom bo za ljubitelje glasbe pripravilo spletni portal Baboom, ki naj bi zaživel še pred koncem leta. Tu bo šlo za revolucionarno glasbeno platformo, saj bo vsebina uporabnikom v zameno za bolj ali manj nadležne oglase reklamne oglase dostopna tudi povsem brezplačno.
Kim Dotcom se vrača kot "glasbenik".
Kim Dotcom se vrača kot "glasbenik".

Spletna stran MegaUpload je bila več let trn v peti marsikateri protipiratski organizaciji, saj so na njej mrgolele predvsem ilegalne filmske uspešnice in televizijske nadaljevanke. Čeprav so ameriške oblasti spletno stran ugasnile po hitrem postopku, je njen ustanovitelj Kim Dotcom postavil takoj novo, ki sliši na ime Mega. Kmalu pa bo na voljo še spletni portal, ki bo ponujal možnost tako brezplačnega kot plačljivega dostopa do glasbenih uspešnic.

Podjetje Kim Dotcom bo za ljubitelje glasbe pripravilo spletni portal Baboom, ki naj bi zaživel še pred koncem leta. Tu bo šlo za revolucionarno glasbeno platformo, saj bo vsebina dostopna brezplačno. Pri tem na srečo ne bo šlo za piratstvo, saj bo spletni portal Baboom vso glasbo, ki bo na voljo brezplačno, financiral s pomočjo oglasov. Za vse tiste ljubitelje glasbe, ki jim spletni oglasi ne bodo po godu, bo na voljo poseben naročniški paket.

Kim Dotcom žal še ni razkril, kdaj bo spletna glasbena platforma Baboom na voljo javnosti in koliko bo potrebno mesečno odšteti za poslušanje glasbe brez reklamnih oglasov. Kljub temu so mnogi poznavalci prepričani, da naj bi novost zaživela še pred konec leta, mesečna naročnina pa naj ne bi bila višja od petih evrov.


Prijavi napako v članku