Računalništvo, telefonija
11.05.2011 09:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avdiofili pozor! Google Music je nared

Spletna storitev Google Music bo povsem pisana na kožo sodobnim ljubiteljem glasbe.
Spletna storitev Google Music bo povsem pisana na kožo sodobnim ljubiteljem glasbe.

Pri podjetju Google so tokrat prišli na svoj račun ljubitelji glasbe. Računalniški gigant je namreč na konferenci Google I/O najavil pričetek javnega preizkušanja težko pričakovane spletne storitve Google Music. Novost je v osnovi enaka sila priljubljeni Applovi glasbeni platformi iTunes Live, le da lahko nanjo uporabnik shrani občutno več glasbenih datotek.

Kaj nam dejansko prinaša storitev Google Music? Tu dejansko gre za storitev računalništva v oblaku, ki ponujala spletni prostor za shranjevanje licenčne glasbe, ki jo danes hranimo na trdem disku računalnika ali pomnilniku mobilnika Android. To pomeni, da lahko našo priljubljeno glasbo poslušamo povsod tam, kjer je na voljo dostop do svetovnega spleta. Posamezen uporabnik lahko shrani do 20 tisoč licenčnih skladb. Ker računalniškemu gigantu doslej še ni uspelo skleniti dogovora z nobeno izmed vodilnih glasbenih hiš, na njej še ni mogoče kupovati novih skladb.

Uporabnik mora na spletno storitev Google Music prenesti skladbe v celoti, saj je nova storitev računalniškega giganta pravno gledano enakovredna običajni varnostni kopiji. Priljubljene skladbe vsaj zaenkrat še ni mogoče deliti s prijatelji. Uporaba poskusne spletne storitve Google Music je trenutno žal omejena le na ozemlje ZDA in avdiofili se ji lahko pridružijo le s predhodnim povabilom. Do jeseni naj bi bila storitev na voljo še nam.


Prijavi napako v članku