Avtomobilizem
Digitalizacija
Avtomoto
19.02.2021 18:24
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma

Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma
Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma

Delo od doma oz. delo na daljavo si brez orodij, kot so Microsoft Teams, Skype in Zoom praktično ne moremo predstavljati. Audi pa je kljub temu prepoznal določene omejitve tovrstnih virtualnih, komunikacijskih platform in se je odločil, da zgradi svoj 3D virtulni svet – “Audi spaces”.

Ena glavnih omejitev virtualne komunikacije je nedvomno manko osebnega stika. Audi je za svoje zaposlene razvil 3D svet – “Audi spaces” – ki imitira realno delovno okolje. Zaposleni preko svojega lastnega avatarja komunicirajo, se učijo in delajo s sodelavci – v realnem času. Audi je poskrbel, da avatarji niso povsem “prazne” digitalne lutke, temveč so sposobni interakcije, gest in medsebojne komunikacije, ki precej spominja na tisti v fizičnem svetu.

S pomočjo Audi spaces zaposlenim nudimo orodje, ki podpira njihovo delo v svetu, ki je zelo dinamičen in vedno bolj kompleksen. S tem orodjem lahko sodelujemo po različnih ekipah, oddelkih in državah. Na tak način tudi pripomoremo k digitalni transformaciji Audija,” je povedala Sabine Maassen, članica uprave v Audiju, odgovorna za področje Ravnanje s človeškimi viri.

Audi je v sporočilu za javnost zapisal še to, da je orodje “Audi spaces” uporabno za različne načine dela, zaposleni pa se lahko v virtualnem svetu bolj sproščeno družijo. Kot poročajo sami, je delo v virtualnem svetu manj utrujajoče, kot z uporabo virtualnih konferenc. Pri Audiju ugotavljajo, da “Audi spaces” izboljšuje kvaliteto kolaboracije med ekipami in povečuje občutek skupnosti – orodje je namreč na voljo za vse zaposlene po svetu.

Zahvaljujoč se integraciji v našo obstoječo IT in medijsko infrastrukturo, so “Audi spaces” na voljo za vse zaposlene in tudi zunanje poslovne partnerje. Mi, projektna ekipa, smo zelo ponosni, da se je orodje tako hitro prijelo in praktično vsak dan se dodajajo novi scenariji uporabe. Več kot 4000 zaposlenih se v “Audi spaces” vsak mesec udeleži preko 200 dogodkov,” pravi Patrick Zöbisch, projektni vodja za “Audi spaces”.

Nova dimenzija izobraževanja na daljavo

“Audi spaces” omogoča nove načine izobraževanje za zaposlene: torej ne gre samo za sestanke, temveč tudi konceptualno in metodološko načrtovana izobraževanja, ki jih izvajajo v sklopu Audi Akademie. Treningi, delavnice, “coaching” srečanja in razne druge oblike prenašanja znanja se tako izvajajo na način, ki je precej blizu fizičnemu svetu. Ne samo, da so zaposleni na daljavo bolj varni pred širjenjem okužb, opazen je tudi prihranek denarja in resursov.

Virtualna komunikacija v času pandemije še vedno raste

Microsoftov glavni izvršni direktor Satya Nadella je oktobra lani razkril podatek, da ima orodje Microsoft Teams 115 milijonov dnevno aktivnih uporabnikov, kar je 50-odstotna rast napram letu pred pandemijo. Zoomovi prihodki so lani septembra v primerjavi z istim obdobjem v 2019 zrasli za 355 %.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več