Avtomobilizem
19.02.2021 18:24
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma

Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma
Audi svojim zaposlenim zgradil 3D virtualni svet za delo od doma

Delo od doma oz. delo na daljavo si brez orodij, kot so Microsoft Teams, Skype in Zoom praktično ne moremo predstavljati. Audi pa je kljub temu prepoznal določene omejitve tovrstnih virtualnih, komunikacijskih platform in se je odločil, da zgradi svoj 3D virtulni svet – “Audi spaces”.

Ena glavnih omejitev virtualne komunikacije je nedvomno manko osebnega stika. Audi je za svoje zaposlene razvil 3D svet – “Audi spaces” – ki imitira realno delovno okolje. Zaposleni preko svojega lastnega avatarja komunicirajo, se učijo in delajo s sodelavci – v realnem času. Audi je poskrbel, da avatarji niso povsem “prazne” digitalne lutke, temveč so sposobni interakcije, gest in medsebojne komunikacije, ki precej spominja na tisti v fizičnem svetu.

S pomočjo Audi spaces zaposlenim nudimo orodje, ki podpira njihovo delo v svetu, ki je zelo dinamičen in vedno bolj kompleksen. S tem orodjem lahko sodelujemo po različnih ekipah, oddelkih in državah. Na tak način tudi pripomoremo k digitalni transformaciji Audija,” je povedala Sabine Maassen, članica uprave v Audiju, odgovorna za področje Ravnanje s človeškimi viri.

Audi je v sporočilu za javnost zapisal še to, da je orodje “Audi spaces” uporabno za različne načine dela, zaposleni pa se lahko v virtualnem svetu bolj sproščeno družijo. Kot poročajo sami, je delo v virtualnem svetu manj utrujajoče, kot z uporabo virtualnih konferenc. Pri Audiju ugotavljajo, da “Audi spaces” izboljšuje kvaliteto kolaboracije med ekipami in povečuje občutek skupnosti – orodje je namreč na voljo za vse zaposlene po svetu.

Zahvaljujoč se integraciji v našo obstoječo IT in medijsko infrastrukturo, so “Audi spaces” na voljo za vse zaposlene in tudi zunanje poslovne partnerje. Mi, projektna ekipa, smo zelo ponosni, da se je orodje tako hitro prijelo in praktično vsak dan se dodajajo novi scenariji uporabe. Več kot 4000 zaposlenih se v “Audi spaces” vsak mesec udeleži preko 200 dogodkov,” pravi Patrick Zöbisch, projektni vodja za “Audi spaces”.

Nova dimenzija izobraževanja na daljavo

“Audi spaces” omogoča nove načine izobraževanje za zaposlene: torej ne gre samo za sestanke, temveč tudi konceptualno in metodološko načrtovana izobraževanja, ki jih izvajajo v sklopu Audi Akademie. Treningi, delavnice, “coaching” srečanja in razne druge oblike prenašanja znanja se tako izvajajo na način, ki je precej blizu fizičnemu svetu. Ne samo, da so zaposleni na daljavo bolj varni pred širjenjem okužb, opazen je tudi prihranek denarja in resursov.

Virtualna komunikacija v času pandemije še vedno raste

Microsoftov glavni izvršni direktor Satya Nadella je oktobra lani razkril podatek, da ima orodje Microsoft Teams 115 milijonov dnevno aktivnih uporabnikov, kar je 50-odstotna rast napram letu pred pandemijo. Zoomovi prihodki so lani septembra v primerjavi z istim obdobjem v 2019 zrasli za 355 %.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več