Računalništvo, telefonija
28.06.2020 06:45

Deli z drugimi:

Share

Asus TUF Gaming: AMD in Nvidia za nepredstavljivo zmogljivost!

Prenosniki Asus TUF Gaming bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.
Prenosniki Asus TUF Gaming bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Podjetje Asus je najavilo razpoložljivost novih prenosnikov družine TUF Gaming, ki so pisani na kožo ljubiteljem računalniških iger in zahtevnejšim uporabnikom. Tu dejansko gre za prenosnike, ki so opremljeni z 39,6-centimetrskim oziroma 15,6-palčnim (TUF Gaming A15 – FX506) in 43,9-centimetrskim oziroma 17,3-palčnim zaslonom (TUF Gaming A17 – FX706). Manjši model je na voljo v srebrni in črni barvni kombinaciji in je na v evropskem prostoru naprodaj za okoli 1.099 evrov, večji model vrednosti okoli 1.399 evrov pa je na voljo le v srebrni barvi.

Strojna oprema novih prenosnih računalnikov družine Asus TUF Gaming temelji na osnovi mobilnih procesorjev AMD Ryzen 4000 Mobile in grafičnih kartic Nvidia Turing (do modela GeForce RTX 2060). Tu najdemo še sistemski pomnilnik DDR4-3200 in zaslon IPS Full HD s povprečno frekvenco 144 sličic na sekundo. Napolnjena baterija kapacitete 90 vatnih ur zadošča za okoli 8,5 ur deskanja po svetovnem spletu oziroma do 12 ur predvajanja večpredstavnostnih vsebin.

Novi prenosni računalniki družne Asus TUF Gaming se ponašajo še s standardom MIL-STD-810H, kar pomeni, da jim toplota, prah in vlaga ne moreta do živega. Tipkovnica prav tako ni od muh, saj lahko brez težav prenese vsaj 20 milijonov pritiskov. Poleg tega je še obarvana, tehnologija Overstroke pa poskrbi, da je pritisk na tipko vedno zanesljiv. Novi prenosni računalniki družne Asus TUF Gaming torej ponujajo vse, kar potrebujejo vrhunski ljubitelji iger.


Prijavi napako v članku