Računalništvo, telefonija
22.10.2016 12:00

Deli z drugimi:

Share

Applovih izdelkov nikar ne kupujte na Amazonu!

Na spletni strani podjetja Amazon naj bi bilo ponarejenih kar 90 odstotkov Applovih izdelkov!
Na spletni strani podjetja Amazon naj bi bilo ponarejenih kar 90 odstotkov Applovih izdelkov!

Na spletni strani podjetja Amazon najdemo prav vse, kar si zaželimo, poleg tega pa je dostava na dom v večini premerov cenovno precej ugodnejša kot pri drugih prodajalcih. Tu pa tam se lahko zgodi, da na spletni strani Amazon naletimo na ponarejene izdelke. Če pa kupujemo izdelke oziroma dodatke za pametne mobilne telefone ali tablične računalnike Apple, imamo kar 90 odstotno možnost, da bomo naleteli na ponarejen izdelek, ki ne ustreza niti osnovnim specifikacijam.

Da na spletni strani podjetja Amazon najdemo kar 90 odstotkov ponarejenih Applovih izdelkov je pokazala raziskava, ki so jo opravili kar pri podjetju Apple. Ker pa podjetje Amazon ni želelo odstraniti ponarejenih izdelkov, so se pri računalniškem gigantu odločili za tožbo, in sicer na okrajnem sodišču v ameriški zvezni državi Kalifornija. Podjetje Apple v tožbi zahteva finančno odškodnino v višini do preračunanih 1,84 milijona evrov na vrsto ponarejenih izdelkov in preračunanih 138 evrov za vsak primer kršitve avtorskih pravic.

Naj za konec dodamo še to, da je na spletni strani podjetja Amazon največ ponaredkov povezanih s polnilnici mobilnih naprav in seveda kabli Lightning. Kalifornijsko sodišče naj bi prvo obravnavo razpisalo že letos, o dogajanju pa vas bomo seveda sproti obveščali.


Prijavi napako v članku