Namizni računalniki
20.09.2012 08:29

Deli z drugimi:

Share

Applov računalnik iMac z na dotik občutljivim zaslonom

Z okvirjem Zorro Macsk postane Apple iMac občutljiv na dotik v borih nekaj sekundah.
Z okvirjem Zorro Macsk postane Apple iMac občutljiv na dotik v borih nekaj sekundah.

Osebni računalniki podjetja Apple so pogosto deležni kritik, da so tehnološko zastareli v primerjavi s konkurenčnimi izdelki. Da bi pomirilo zlobne jezike, je podjetje iz Cupetina na začetku letošnjega leta pridobilo patente, iz katerih je bilo razvidno, da bo prenovljen grafični vmesnik operacijskega sistema OS X prilagojen na dotik občutljivim zaslonom. Ker Apple vse doslej še ni predstavil na dotik občutljive računalnike iMac, je za to poskrbelo kar kitajsko podjetje TMDTouch.

Inovativni kitajski inženirji so dejansko pripravili poseben okvir oziroma masko. Ta osebni računalnik Apple iMac z 21,5 palčnim oziroma 54,6-centimetrskim zaslonom »spremeni« v na dotik občutljiv računalnik vse-v-enem. Celoten proces »preobrazbe« traja manj kot 10 sekund. Podjetje TMDTouch je za ta namen pripravilo namenski okvir, ki ga na Applov računalnik povežemo preko vmesnika USB. Predhodno je seveda potrebno namestiti namenski program z ustreznimi gonilniki.

Okvir Zorro Macsk podjetja TMDTouch za sledenje prstom uporablja infrardečo tehnologijo, zato upravljanje s prsti poteka tekoče in je nadvse natančno. Okvir Zorro Macsk je za nameček še modni. Ta je namreč na voljo v kar šestih barvnih odtenkih, in sicer svetlo zeleni, modri, roza, beli, sivi in črni. Okvirju Zorro Macsk podjetja TMDTouch lahko v slabost štejemo le maloprodajno ceno. Spletna prodajalna Amazon zanj namreč zahteva kar preračunanih 155 evrov. Če vas cena ni odvrnila od nakupa, lahko novost naročite na spletnem naslovu http://goo.gl/0eVrF.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku