Telefoni
02.09.2012 06:46

Deli z drugimi:

Share

Apple z vsemi topovi še nad Galaxy S3 in Note

Je na svetu prostor samo za Apple ali Samsung?
Je na svetu prostor samo za Apple ali Samsung?

Kalifornijsko sodišče je z nedavno obsodbo Samsunga konkurenčnemu podjetju Apple dalo nov zagon. Ta namreč vlaga tožbe s še večjo vnemo kot doslej. Podjetje iz Cupertina je namreč takoj za tem, ko so ameriški sodniki Samsunga spoznali krivega kopiranja njihovih registriranih patentov, vložilo zahtevo za popolno prepoved prodaje kar sedmih pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy v ZDA. Tu gre za mobilnike Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Galaxy Prevail. V seznam je Apple »za vsak slučaj« dodal še mobilnik Samsung Droid Charge.

Kalifornijsko sodišče bo o prepovedi prodaje bogate palete Samsungovih pametnih mobilnih telefonov na trgu ZDA odločalo decembra. S tem je računalniškemu gigantu dalo dovolj časa, da se pripravi na pritožbo zoper dodeljeno kazen v višini preračunanih 840 milijonov evrov. Mnogi so prepričani, da bo Samsung s pritožbo uspel. Eden od porotnikov je namreč pred časom javno priznal, da so njihovo končno odločitev sprejeli že pred pričetkom sojenja. Poleg tega se s tehnologijo niso kaj prida ukvarjali, saj jim je bilo to področje prezahtevno in nerazumljivo.

Ker je bil Apple zaradi pritožbe potisnjen v kot, so njegovi vodilni pred kratkim vložili novo tožbo na kalifornijsko sodišče. V ločeni tožbi zahtevajo še prepoved prodaje pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S3 in Galaxy Note, ker naj bi tudi ta kršila njihove registrirane patente. Če bo Apple dosegel prepoved prodaje teh dveh mobilnikov na ameriškem trgu, bo Samsungu zagotovo zadal hud poslovni udarec, od katerega si bo le težko opomogel.

Mnogi so prepričani, da Apple želi uniči podjetje Samsung zgolj zato, ker je to edino, ki se lahko kosa z njim in mu preprečuje, da bi ustvaril monopol tako na področju pametnih mobilnikov kot tablic. To »norijo« po mnenju mnogih poznavalcev lahko preprečijo le še potrošniki. Z bojkotom nakupa Applovih naprav bi namreč dosegli, da bi podjetje iz Cupertina zaradi slabih poslovnih rezultatov umaknilo vse tožbe zoper Samsung in bi se ponovno pričelo v polni meri posvečati razvoju njihovih izdelkov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku