Računalništvo, telefonija
24.05.2013 13:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple z naskokom najbolj vredna blagovna znamka

Vodilnim v podjetju Apple se ob pogledu na lestvico zagotovo prikrade nasmeh na usta.
Vodilnim v podjetju Apple se ob pogledu na lestvico zagotovo prikrade nasmeh na usta.

Podjetje Apple že nekaj časa odlično kotira na svetovnem trgu. Za dobro poslovanje so zaslužne predvsem njihove mobilne naprave, ki so v zadnjih letih dodobra razburkale svetovni trg. Da gre Applu res dobro, dokazuje tudi najnovejši prestižni seznam BRANDZ Top 100 Most Valuable Global Brands, ki jo je za podjetje WPP izvedla analitska hiša Millward Brown Optimor. Gre za seznam najbolj vrednih blagovnih znamk in Apple je na letošnjem z naskokom zavzel prvo mesto. Drugo in tretje mesto je pripadlo še dvema velikanoma s področja informacijske tehnologije, in sicer govora je od podjetjih Google ter IBM.

Natančen pogled na spisek kaže, da je blagovna znamka Apple ocenjena na kar 185 milijard dolarjev (142 milijard evrov). Google in IBM sta bila ocenjena na 114 (87,4 milijarde evrov) oziroma 113 milijard dolarjev (86,6 milijarde evrov). Čeprav prva tri mesta zasedajo blagovne znamke s področja informacijske tehnologije, pa med prvo dvajseterico zasledimo le še dve, in sicer Microsoft na sedmem mestu z vrednostjo 70 milijard dolarjev (54 milijard evrov) ter SAP na devetnajstem z vrednostjo 34 milijard dolarjev (26 milijard evrov).

Za konec si na kratko še poglejmo, katere so še preostale blagovne znamke, ki poleg prej omenjenih zasedajo mesta v prvi deseterici. Na četrtem mestu najdemo McDonalds, na petem je Coca Cola, na šestem AT&T, na osmem Marlboro, na devetem Visa ter na desetem China Mobile.


Prijavi napako v članku