Telefoni
01.06.2014 17:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple v središču pozornosti

Predstavitev novih produktov in storitev.
Apple v središču pozornosti
Apple v središču pozornosti

Danes zvečer ob 19h uri po srednjeevropskem času se bo v San Franciscu odvijala ena izmed najpomembnejših konferenc letos. Apple bo na že 25. dogodku WWDC predstavil številne novosti, ki predstavljajo uvod v sezono predstavitev novih storitev in produktov podjetja.

Največji poudarek bo na nadgradnji operacijskega sistema. Pričakuje se predstavitev novega iOS 8. Slednji bi uporabnikom ponujal vsaj tri novosti. Prva je aplikacija Healthbook. Njena glavna naloga je merjenje utripa, krvnega tlaka, teže in podobno. Številni strokovnjaki namigujejo, da je aplikacija prvi korak k predstavitvi pametne ure letos jeseni saj se odlično ujema s številnimi senzorji, ki bi jih ura naj vsebovala. Druga sprememba je izboljšani Apple Maps. Aplikacija je, ob predstavitvi skupaj z iOS 6, doživela veliko kritik a hkrati tudi veliko izboljšav od prve verzije. Pri iOS 8 bi naj tako prvič, poleg ostalih izboljšav, uporabnikom bila na voljo navigacija po javnih prevozih. Slednje konkurenca že ponuja dlje časa. Tretja novost je samostojna aplikacija iTunes Radio, ki bo uporabnikom omogočala poslušanje glasbe neposredno iz spleta.


Sočasno se bo novi verziji iOS predstavi tudi nova verzija operacijskega sistema za klasične računalnike. Applov OS X naj bi ponujal povsem novo grafično zasnovo, boljšo integracijo za prenos datotek med ostalimi napravami in integracijo Siri.


Največja uganka so morebitne predstavitve novih produktov. Konferenca je že bila predstavitvena platforma za nove modele iPhone in računalnike Mac. Tudi tokrat se namiguje na možnost predstavitve novih iMac računalnikov in MacBook Air z retina zaslonom.


Uvodni dogodek bo možno spremljati v živo prek Applove domače spletne strani z začetkom ob 19.00 uri.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku