Namizni računalniki
10.12.2020 13:59

Deli z drugimi:

Share

Apple Silicon iMac in MacBook Pro prihajata v 2021, novi Mac Pro pa v 2022

Apple Silicon iMac in MacBook Pro prihajata v 2021, novi Mac Pro pa v 2022
Apple Silicon iMac in MacBook Pro prihajata v 2021, novi Mac Pro pa v 2022

Applov kratkoročni načrt za Apple Silicon se, kot vse kaže, osredotoča na večjo posodobitev naprav MacBook Pro in iMac v prihodnjem letu, medtem ko bi naj novi Mac Pro s kar 32 visoko zmogljivimi jedri izšel nekje v letu 2022.

Pred časom smo lahko zasledili govorice o tem, da Apple pripravlja Apple Silicon Mac Pro računalnik, ki naj bi po velikosti bil za polovico manjši od Intelovega. Spletni portal Apple Insider pa zdaj k temu dodaja še napoved, da Apple načrtuje drastično izboljšanje Mac procesorjev. V to nadgradnjo bi naj bila vključena 32-jedrni Mac Pro v 2022 in iMac v letu 2021.

Po pisanju Bloomberga bi naj Apple proizvedel Apple Silicon procesorje, ki so hitrejši in boljši od trenutno najboljših Intelovih osebnih računalnikov. Bloomberg je te informacije pridobil iz neimenovanih virov, ki pa naj bi bili blizu Applu. Po zadnjih informacijah bi naj Apple razvijal serijo procesorjev z različnimi lastnostmi.

Viri pravijo, da bo Apple po vsej verjetnosti zadržal najhitrejši procesor do leta 2022, v tem času pa naj bi izdal različne verzije procesorjev z različnim številom jeder. Ne glede na te napovedi je še vedno aktualen načrt, ki pravi, da bo leta 2021 izšel novi MacBook Pro in dve verziji iMac-a, “high-end” model in cenovno nekoliko ugodnejši model.

Mac Pro najvišjega ranga bi naj izšel v letu 2022, nadejamo pa si lahko večje izboljšave na področju grafičnih zmogljivosti. Po pisanju Bloomberga bi lahko Mac-i najvišje kakovosti bili opremljeni s 64-jedrnim in 128-jedrnim grafičnim procesorjem.

Trenutni M1 v MacBook Air-u in 13-inčnem MacBook Pro-ju vsebuje 7, ali 8 jeder. MacBook-i, ki prihajajo in tudi računalniki, ki jih je Bloomberg poimenoval kar srednjecenovni računlaniki, pa bi naj dobili 16 in 32 jeder grafičnega procesorja.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku