Računalništvo, telefonija
22.01.2017 09:18

Deli z drugimi:

Share

Apple pripravlja najzmogljivejše prenosnike MacBook doslej

Prenosni računalniki Apple MacBook z 32 gigabajti pomnilnika bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!
Prenosni računalniki Apple MacBook z 32 gigabajti pomnilnika bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!

Na začetku januarja smo poročali o tem, da je ameriška potrošniška organizacija sprva zadržala priporočilo nakupa nove generacije Applovih prenosnih računalnikov MacBook Pro. Po ponovnih testiranjih pa je svoje končno poročilo spremenila in zdaj nakup prenosnikov priporoča. Razlog za ponovni test in pozitivno priporočilo je bila odprava hrošča v spletnem brskalniku Safari, saj je ta namreč povzročal veliko nihanje v avtonomiji delovanja in s tem posledično slabo oceno s strani ameriške potrošniške organizacije.

Inženirje podjetja Apple pa je po vsej verjetnosti bolj kot ameriška potrošniška organizacija zbodla kritika zahtevnejših uporabnikov in novinarjev, saj so ti nove prenosnike družine MacBook Pro sprejeli precej mlačno, saj so prepričani, da je Apple ponudil premalo. Največjo težavo z zahtevnejše uporabnike pravzaprav predstavlja vgrajeni sistemski pomnilnik, saj naj bi ga bilo premalo. Novi prenosni računalniki namreč ponujajo največ 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika, kar pa naj ne bi zadoščalo za zahtevnejša opravila.

Zaradi tega naj bi podjetje Apple že v teku letošnjega leta ponudilo v prodajo novega člana prenosnih računalnikov družine MacBook Pro, ki naj bi bil opremljen s kar 32 gigabajti sistemskega pomnilnika oziroma z dvakrat večjim pomnilnikom kot sedaj. Večjo količino sistemskega pomnilnika bodo prejeli tako 38,1-centimetrski (15-palčni) prenosniki družine MacBook Pro kot tudi 30,5-centimetrski (12-palčni) prenosniki družine MacBook. Poleg tega bodo kupcem na voljo tudi novi Intelovi procesorji družine Kaby Lake. Tu gre za odlične procesorje, saj so ti izdelani s pomočjo napredne 10 nanometrske tehnologije ter so še zmogljivejši in varčnejši z električno energijo v primerjavi s predhodniki.

Prenosni računalniki Apple MacBook Pro s 33-centimetrskim (13-palčnim) zaslonom pa žal ne bodo deležni posodobitve, kar pomeni, da bodo na voljo le z največ 16 gigabajti sistemskega pomnilnika. Množična proizvodnja novega 30,5-centimetrskega prenosnika MacBook naj bi se pričela v drugem četrtletju letošnjega leta, zanimivejši 38,1-centimetrski prenosniki družine MacBook Pro pa v začetku tretjega četrtletja letos.


Prijavi napako v članku