Računalništvo, telefonija
30.12.2017 08:15

Deli z drugimi:

Share

Apple se je končno opravičil zaradi upočasnitve telefonov iPhone

Podjetje Apple bo uporabnikom za menjavo baterije telefona ponudilo zajeten popust!
Podjetje Apple bo uporabnikom za menjavo baterije telefona ponudilo zajeten popust!

Na spletu še vedno odmeva nedavno priznanje podjetja Apple, da namenoma upočasnjujejo delovanje starejših modelov svojih pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre predvsem za upočasnjevanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE in sicer ko so njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene. S tem pristopom so pri podjetju Apple želeli preprečiti nenaden izklop mobilne naprave in podaljšanje avtonomije delovanja. Zaradi tega so proti podjetju Apple sprožili skupinsko tožbo, v njej pa zahtevajo kar vrtoglavih preračunih 832 milijard evrov in sicer zaradi namernega zavajanja uporabnikov.

Ker je bilo podjetje Apple pritisnjeno v kot mu ni preostalo drugega, kot da se za to »napako« opraviči. Kot razlog za to pa so navedli dejstvo, da se baterije mobilnih telefonov starajo zaradi kemičnega procesa, posledično pa se zmanjša njihova zmogljivost. Da bi preprečili hitro praznjenje baterije mobilne naprave in morebitnega poškodovanja elektronike, podjetju Apple naj ne bi preostalo drugega, kot da zmanjšajo frekvenco delovanja procesorja. To sicer ne bi bilo nič posebnega, če bi le podjetje Apple o tem obvestilo tudi končne uporabnike.

Da bi si podjetje Apple povrnilo zaupanje med uporabniki njegovih mobilnih naprav, bo v letu 2018 pripravilo posebno akcijo. To bo ponudilo zajeten popust za zamenjavo baterije in sicer v višini 50 ameriški dolarjev za uporabnike v Združenih državah Amerike. Več podrobnosti bo znanih kmalu.


Prijavi napako v članku