Telefoni
04.11.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Apple naznanil naslednji dogodek, ki bo 10. novembra

Apple naznanil naslednji dogodek, ki bo 10. novembra
Apple naznanil naslednji dogodek, ki bo 10. novembra

Po tablici iPad Air, pametni uri Apple Watch Series 6, zvočniku HomePod Mini in seveda iPhonu 12, ima Apple za nas še “one more thing” (“eno stvar”). Tehnološki gigant je naznanil naslednji spletni dogodek, ki bo potekal v torek, 10. novembra. Prenos dogodka v živo bo potekal na Applovi uradni spletni strani.

Najbolj verjeten scenarij je, da nam bo Apple predstavil naslednjo generacijo računalnikov Mac, katero bo prvič poganjal Applov lastni procesor Apple Silicon. Novi računalniki bodo obenem pomenili pomembno spremembo v več kot desetletje dolgem partnerstvu med Applom in Intelom. Ta je proizvajal procesorje za Applove namizne računalnike in prenosnike vse od leta 2006.

Kot smo zdaj pri Applu že navajeni, veliko več informacij o samem dogodku Apple ni razkril. Znano je samo to, da bo samo “one more thing”. Če pogledamo sliko, ki jo je Apple objavil ob naznanitvi novega dogodka, nas svetloba raznih barv v ozadju Applovega logotipa lahko spominja na prvi predstavitev iPhona, leta 2007. Takrat je, če se še spomnimo, Applov logotip bil obdan z belo svetlobo. Apple je na svojo uradno spletno stran dodal novo navidezno resnično lastnost, kjer je Applovo jabolko predstavljeno na način, v katerem se logotip odpira in zapira, kot pokrov prenosnika.

Applov odmik od Intelovih čipov ne pomeni samo spremembo v načinu delovanja naprav, temveč pomeni tudi večji nadzor na svojimi računalniki. Apple bo tako lahko še bolj točno in po svojih željah “uglasil” programsko in strojno opremo, podobno, kot to že počne pri iPhonih. Analitiki pravijo, da je specializacija Applu pomagala pri dvigu učinkovitosti delovanja, prav tako pa je Apple uspel izboljšati življenjsko dobo baterije in kvaliteto fotografije.

Najbolj pomembno je to, da bodo iOS in iPadOS aplikacije lahko nativno delovale na MacOS-u, s čimer bo približno 23 milijonov Applovih razvijalskih partnerjev imelo lažjo nalogo pri razvoju aplikacij za vse Applove produkte,” je zapisala analitičarka Morgan Stanley, Katy Huberty.

Tretji dogodek

Dogodek bo tretji po vrsti v zadnjih treh mesecih. Septembra je Apple predstavil nove tablice iPad, pametne ure Apple Watch in storitev Apple Fitness Plus. Oktobra smo dobili novi iPhone 12, zdaj pa pričakujemo Mac računalnike. Za zdaj o teh razen novega procesorja Apple Silicon ni veliko znanega.


Prijavi napako v članku