Prenosni računalniki
30.04.2014 07:05

Deli z drugimi:

Share

Apple napada z zmogljivejšimi in cenejšimi prenosniki MacBook Air

Novi prenosni računalniki Apple družine MacBook Air so opremljeni s 100 megahercev hitrejšimi procesorji in so za 100 evrov cenejši od predhodnikov.
Novi prenosni računalniki Apple družine MacBook Air so opremljeni s 100 megahercev hitrejšimi procesorji in so za 100 evrov cenejši od predhodnikov.

Podjetje Apple je brez medijskega pompa ponudilo v prodajo zmogljivejše in hkrati cenejše kompaktne prenosne računalnike družine MacBook Air. Vstopna različica novosti sedaj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Core i5 frekvence 1,4 gigahercev (2,76 gigahercev v načinu Turbo), maloprodajna cena pa je nižja za 100 evrov.

Za novi Applov prenosnik MacBook Air opremljen z 11-palčnim (28 centimetrskim) zaslonom in pogonom Solid State je sedaj potrebno odšteti 929 evrov, medtem ko je različica opremljena s 13-palčnim (33-centimetrskim) zaslonom na voljo za 1.029 evrov. Novinca sta v primerjavi s predhodnimi modeli za evrskega stotaka cenejša, kar velja tudi za zmogljivejšo inačico, opremljeno s procesorjem Intel Core i7 frekvence 1,7 gigahercev (3,3 gigahercev v načinu Turbo). Ta je v primerjavi z modelom s procesorjem Core i5 dražja le za 150 evrov, za dodatnih 100 evrov pa uporabnik pridobi še dodatne štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Zmogljivejši in cenejši Applovi prenonsiki družine MacBook Air so tudi varčnejši z električno energijo, saj se je avtonomija delovanja v primerjavi z predhodnikom povečala, in sicer iz osem na devet ur za manjši in iz 10 na 12 ur za model opremljen z večjim zaslonom.

Proti koncu letošnjega leta pa naj bi podjetje Apple ponudilo v prodajo povsem prenovljeno družino kompaktnih prenosnih računalnikov MacBook Air (bit.ly/MacAirRetina). Ti bodo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše, saj bodo za izris slik namreč uporabljali 12-palčni (30,5-centimetrski) zaslon Retina ločljivosti 2.304 × 1.440 slikovnih točk. Novost naj bi bila za nameček še tanjša in lažja od zdajšnjega modela ter po vsej verjetnosti opremljen s pasivnim hladilnim sistemom.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku