Računalništvo, telefonija
18.02.2015 09:11

Deli z drugimi:

Share

Apple kmalu z lastnimi električnimi avtomobili?

Avtomobil računalniškega giganta Apple naj bi nastajal v okviru projekta Titan, končni »rezultat« pa naj bi bil enoprostorec.
Avtomobil računalniškega giganta Apple naj bi nastajal v okviru projekta Titan, končni »rezultat« pa naj bi bil enoprostorec.

Pri podjetju Google so konec lanskega leta naznanili, da so uspešno zaključili z razvojem prototipa lastnega samovozečega avtomobila, ki je brez volana in brez stopalk. Googlov projekt avtomobilov brez voznika je nedvomno eden izmed najbolj drznih projektov spletnega giganta, za samodejno vožnjo pa uporablja kombinacijo laserskih in radarskih senzorjev, visokoločljive kamere in Googlovih zemljevidov Maps. Kot vse kaže bo na področje samovozečih avtomobilov kmalu zašlo tudi konkurenčno podjetje Apple, saj naj bi na projektu električnega vozila že delalo več kot 100 zaposlenih.

Avtomobil računalniškega giganta Apple naj bi nastajal v okviru projekta Titan, končni »rezultat« pa naj bi bil enoprostorec. Vodja razvojne skupine pa naj bi bil celo Marc Newson, ki je v preteklosti delal za Ford, pogovori pa naj bi že potekali tudi s številnimi proizvajalci avtomobilov višjega kakovostnega razreda. Na spletu se za nameček celo šušlja, da Appla resno razmišlja celo o nakupu podjetja Tesla, ki velja za enega vodilnih na področju električnih prevoznih sredstev, zanj pa naj bi bil pripravljen odšteti kar preračunanih 66 milijard evrov. Pri podjetju Apple govoric o pripravi samovozečega električnega avtomobila vsaj zenkrat niso ne potrdili ne zanikali.


Prijavi napako v članku