Prenosni računalniki
17.04.2010 19:27

Deli z drugimi:

Share

Apple iPad bo prišel v prodajalne izven ZDA s precejšnjo zamudo

Na iPada v Evropi bo potrebno še nekoliko počakati.
Na iPada v Evropi bo potrebno še nekoliko počakati.

Kljub temu, da se je na spletu oglasilo veliko število ljudi, ki tabličnemu računalniku iPad očitajo številne pomanjkljivosti, pa gre ta vseeno kot za med. Samo v prvem dnevu so namreč prodali kar 300.000 primerkov, v celem prvem tednu skupaj pa 500.000. Zelo popularna spletna stran BestBuy.com je štiri dni po začetku prodaje kupce oznanila, da so vse njihove zaloge iPadov pošle, nekatere trgovine pa so zaloge razprodale že celo prvi dan. Tako dobra prodaja je presenetila tudi iPadovega proizvajalca, podjetje Apple, ki je moral zaradi prevelikega povpraševanja v ZDA prodajo v tujini zamakniti.

Apple je že pred časom napovedal, da naj bi bil iPad v ostalih državah na voljo ob koncu aprila. Zainteresirani kupci bodo po novem Applovem datumu iPada lahko kupili šele ob koncu maja, prednaročila pa bodo lahko oddali od 10. maja dalje. Ta datum naj bi sicer Apple razodel tudi cene tega želenega produkta za vsako državo posebej v njej lastni denarni valuti.

Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate, kakšen rezultat dobimo, če damo iPada v mikser. Gre še za en od prikazov moči mikserjev podjetja Blendtec, katerih cena se giblje med kar 400 in 1.000 dolarji (290 in 726 evri).

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku