Računalništvo, telefonija
09.05.2017 06:44

Deli z drugimi:

Share

Apple ima toliko denarja, da bi lahko kupil vsako podjetje. Katero bo naslednje na vrsti?

Podjetje Apple naj bi letos kar precejšnji del privarčevanega denarja namenilo prevzemom uspešnih podjetji.
Podjetje Apple naj bi letos kar precejšnji del privarčevanega denarja namenilo prevzemom uspešnih podjetji.

Podjetje Apple že kar nekaj časa odlično kotira na svetovnem trgu. Za dobro poslovanje so zaslužne predvsem njihove mobilne naprave in storitve, ki so v zadnjih letih dodobra razburkale svetovni trg. Da gre Applu resnično dobro dokazujejo tudi zadnji finančni rezultati iz katerih je razvidno, koliko denarja dejansko ima računalniški gigant na svojih bančnih računih. Po zadnjih podatkih naj bi podjetje Apple razpolagalo s kar preračunanimi 233 milijardami evrov, pri čemer se predvsem zaradi davkov na dobiček kar 93 odstotkov denarja nahaja zunaj meja Združenih držav Amerike.

Bančne analitike bolj kot višina denarja zanima predvsem to, kaj bo podjetje Apple z njim počelo v teku letošnjega leta. Pri tem jim lahko pomagajo napovedi ameriške investicijske družbe Citigroup, ki kažejo na to, da bo podjetje Apple precejšnji del privarčevanega denarja vložilo v nakup uspešnih podjetji. Prvo na seznamu naj bi bilo podjetje Disney, saj bi združitev podjetij potrošnikom prinesla številne novosti in stvari, ki jih vsaj doslej zaradi omejitev virov nobeno podjetje ni bilo zmožno ustvariti, vključno s podjetjema Google in Facebook. Analitiki ocenjujejo, da bi moral računalniški gigant za prevzem omenjenega podjetja primakniti kar okoli 220 milijard evrov, kar je skorajda ves privarčevani denar podjetja Apple.

Pri ameriški investicijski družbi Citigroup so prepričani, da bi lahko podjetje Apple poleg podjetja Disney kupilo oziroma prevzelo še vrsto drugih podjetji, ki bi jih lahko uporabilo za razširitev ponudbe in povečanje kakovosti njegovih storitev. Med njimi pa gre izpostaviti predvsem podjetja, kot so Tesla, Netflix, Hulu, Activision Blizzard, Electronic Arts in Take Two Interactive Software.


Prijavi napako v članku