Računalništvo, telefonija
10.02.2017 06:14
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali bo Apple kmalu predstavil tudi pametna očala?

Pametna očala naj bi bila naslednji dobičkonosni projekt podjetja Apple!
Pametna očala naj bi bila naslednji dobičkonosni projekt podjetja Apple!

Verjetno ni več skrivnost, da je večina svetovnih medijev in navdušencev nad pametnimi telefoni podjetja Apple s pogledi že usmerjena na letošnjo jesen. V letošnjem letu smo namreč zabeležili 10. obletnico začetka prodaje prvega iPhona, zato gre pričakovati, da bo Apple ob tem jubileju v novi iPhone 8 vključil kar nekaj novitet. Čeprav so si informacije glede iPhona 8 na spletu zelo nasprotujoče, verjamemo, da se bo Apple pri svoji pripravi še posebej potrudil, saj bi s tem povpraševanje zagotovo poskočilo v nebo.

Vzporedno z govoricami o novem iPhonu pa so po spletu zaokrožile tudi govorice o razvoju Applovih pametnih očal. Navidezna in obogatena resničnost sta namreč vroči temi letošnjega leta in bosta to zagotovo tudi v prihodnje. Če gre omenjenim ugibanjem verjeti, naj bi Apple svoja pametna očala predstavil septembra skupaj z novim iPhonom.

Mnogi poznavalci so sicer prepričani, da bo Apple predstavil pametna očala zgolj zato, ker potrebuje nov izdelek, ki bi mu prinesel svež vir dohodkov. Zadnja takšna naprava je bil tablični računalnik iPad, po katerem pa v zadnjih nekaj mesecih povprašuje vse manj uporabnikov. Pametna očala bodo po vsej verjetnosti delovala le v navezi z iPhonom, uporabniku pa bodo v realnem času ponujala različne informacije (imena ulic, razdalja do želene lokacije itd.). Očala naj bi sicer Apple razvijal v sodelovanju s podjetjem Carl Zeiss AG.


Prijavi napako v članku