Računalništvo, telefonija
08.05.2018 21:21
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija, ki vas bo rešila marsikatere prometne kazni

Aplikacija, ki vas bo rešila marsikatere prometne kazni
Aplikacija, ki vas bo rešila marsikatere prometne kazni

V okviru prizadevanj za umirjanje prehitre vožnje in upoštevanje prometnih predpisov, slovenska policija občasno izvaja poostrene kontrole prometa na številnih lokacijah po Sloveniji. Ker pa vsi vozniki niso divjaki, so nadobudni programerji zanje pripravili zelo uporabno aplikacijo. Gre za mobilno aplikacijo BrezKazni, ki je brezplačno na voljo tako za uporabnike mobilnih naprav Android kot Applovih telefonov (https://bit.ly/2I8hzsu) in tablic (https://apple.co/2rsO2Tt).

Mobilna aplikacija BrezKazni ponuja urejen in jasen pregled radarjev oziroma policijskih kontrol v vaši okolici, in sicer do maksimalno 30 kilometrov, pri čemer je izbira dosega prepuščena uporabniku. Aplikacija seveda ponuja še enostaven in hiter pregled že »obiskanih« radarjev in policijskih kontrol, pri čemer lahko uporabniki prek aplikacije drugim sporočijo ali se zahvalijo, da radarja ali policijske kontrole ni več.

Aplikacija seveda omogoča tudi dodajanje novih lokacij, kje se nahajata radar ali policijska kontrola, pri čemer lahko na preprost način dodate svojo trenutno lokacijo. Aplikacija še omogoča, da izberete število potisnih obvestil, ki jih boste prejeli na mobilno napravo (eno, dve ali več). Ta obvestila pa vas opozarjajo, da se približujete lokaciji, kjer se nahaja policijska kontrola. Ta aplikacija naj vam bo seveda le v pomoč, da si pomotoma ne prislužite kazni zaradi prometnega prekrška in naj vam ne bo v »pomoč« pri neupoštevanju cestno prometnih predpisov.


Prijavi napako v članku