Računalništvo, telefonija
09.04.2013 16:12
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonymous z vsemi topovi nad izraelsko vlado

Elitni člani hekerske skupine Anonymous so se v okviru projekta »Izbrišimo Izrael iz kiberprostora« z vsemi topovi spravili na strežnike izraelske vlade. Čeprav pri tem ni bilo narejene nobene škode, je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo padla izraelska kibernetska zaščita.
Hekerska skupina Anonymous s kibernetskimi napadi na Izrael izraža podporo Palestincem.
Hekerska skupina Anonymous s kibernetskimi napadi na Izrael izraža podporo Palestincem.

Takoj za tem, ko so elitni člani hekerske skupine Anonymous severnokorejskemu voditelju Kimu Jong-unu zagrozili s kibernetsko vojno (http://goo.gl/01GHo), so se ti z vsemi topovi spravili na strežnike izraelske vlade. Ti so brez večjih zadržkov napadli spletne strežnike urada izraelskega premierja, izraelskega obrambnega ministrstva, ministrstva za izobraževanje, državnega statističnega urada in še kopico drugih državnih ustanov. Anonymous je napad na Izrael izvedel v okviru projekta »Izbrišimo Izrael iz kiberprostora«, s katerim izražajo predvsem podporo Palestincem.

Tiskovni predstavniki izraelske vlade so napad na njihove strežnike s strani članov hekerske skupine Anonymous že potrdili in ob tem zagotovili, da škoda pri tem ni bila narejena. Ker so strežniki izraelske vlade neprestano deleži takšnih in drugačnih kibernetskih napadov, so namreč nanje dobro pripravljeni in tudi ustrezno zaščiteni. Predsednik nacionalnega sveta za raziskave in razvoj Jicak Ben Izrael je javno celo zatrdil, da Anonymous ni sposoben uničiti ključne infrastrukture njihove države.

Mnogi strokovnjaki za informacijsko varnost so prepričani, da izjava izraelskega predsednika nacionalnega sveta za raziskave in razvoj ni bila primerna, saj bo pripomogla le k temu, da bodo hekerji še bolj zavzeto napadali strežnike izraelske vlade. Ker nobena zaščita ni stoodstotna, je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo spretnim hekerjem skupine Anonymous uspelo »predreti« izraelske varnostne sisteme. To pa bi za državo in njene prebivalce lahko imelo zelo resne ali celo nepopravljive posledice.


Prijavi napako v članku