Operacijski sistemi
26.10.2011 08:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ice Cream Sandwich združljiv z igralnimi ploščki

Android Ice Cream Sandwich bo prinesel kakovostne igre tako na mobilnike kot tablice!
Android Ice Cream Sandwich bo prinesel kakovostne igre tako na mobilnike kot tablice!

Podjetje Google je pred kratkim predstavilo končno različico težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ta bo tako rekoč revolucioniral svet mobilnih naprav, saj združuje tako prednosti mobilnega operacijskega sistema Gingerbread (2.3) kot tabličnega Honeycomb (3.0). In to še ni vse. Pri »pregledu« novega mobilnega operacijskega sistema so računalniški zanesenjaki v njem odkrili polno podporo za USB gostovanje.

Podpora za USB gostovanje pomeni, da bo mogoče na tablične računalnike in pametne mobilne telefone povezati številne periferne enote. To celo pomeni, da bomo na mobilne naprave lahko povezali igralne ploščke. Številni proizvajalci perifernih enot zato že načrtujejo nove izdelke, s katerimi naj bi precej izboljšali uporabniško izkušnjo tako na pametnih mobilnih telefonih kot tabličnih računalnikih. To dejansko pomeni, da bomo kmalu lahko s pomočjo perifernih enot še lažje upravljali naše mobilne naprave.

Ker bo Android 4.0 Ice Cream Sandwich pisan na kožo tudi najbolj zagrizenim igričarjem, bo zanje podjetje Sony pripravilo namenski tablični računalnik. Ta bo na voljo z brezžičnim igralnim ploščkom in bo omogočal poganjanje računalniških iger, ki smo jih pred časom lahko igrali na igralnih konzolah PlayStation 1 in PlayStation Portable. Ker bomo igre lahko igrali s pomočjo brezžičnih igralnih ploščkov, to pomeni, da bodo mobilniki in tablice končno postale zanimive še za proizvajalce računalniških iger.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku