Telefoni
21.03.2013 06:02
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja Android 5.0 za Samsung Galaxy S3

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi pametna mobilna telefona Galaxy S3 in Galaxy Note 2 kmalu prejela posodobitev na težko pričakovani Android 5.0 Key Lime Pie. Novost naj bi v primerjavi s predhodnikom prinesla bogato paleto programskih in funkcionalnih izboljšav.
Mobilnika Galaxy S3 in Galaxy Note 2 bosta med prvimi prejela posodobitev na Android 5.0 Key Lime Pie!
Mobilnika Galaxy S3 in Galaxy Note 2 bosta med prvimi prejela posodobitev na Android 5.0 Key Lime Pie!

Medtem ko so vse oči svetovne javnosti še vedno uprte v novi Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S4 (http://goo.gl/AyBxQ), so se na spletu pojavile govorice, da južnokorejski gigant pripravlja nadvse zanimivo posodobitev operacijskega sistema Android za pametna mobilna telefona Galaxy S3 in Galaxy Note 2. Mobilnika naj bi namreč že maja prejela težko pričakovani Android 5.0 Key Lime Pie, ki obeta veliko uporabnih programskih in funkcionalnih novosti. Posodobitev naj bi poleg omenjenih mobilnikov prejeli še novi Galaxy S4 ter tablična računalnika Galaxy Note 8,0 in Galaxy Note 10,1.

Podjetje Google bo mobilni operacijski sistem Android 5.0 Key Lime javnosti prvič predstavilo sredi maja v okviru konference Google I/O. Novost naj bi prinesla izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, boljšo uporabniško izkušnjo, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev operacijskega sistema in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo. Nadvse zanimiv bo tudi sistem za samodejno krmiljenje, saj bo za povečanje avtonomije naprave poskrbel za samodejni vklop in izklop zvoka, mobilne podatkovne povezave in brezžičnih vmesnikov.

Starejša mobilnika Galaxy S2 in Galaxy Note posodobitve na mobilni operacijski sistem Android 5.0 Key Lime žal ne bosta prejela. Njihovi uporabniki se bodo morali zadovoljiti z različico Android 4.2.2 Jelly Bean, ki pa kakopak še zdaleč ni za odpis.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku