Operacijski sistemi
10.10.2011 08:42

Deli z drugimi:

Share

Android 4.0 Ice Cream Sandwich; Eleganten, uporaben in minimalističen

Vam je všeč novi Android 4.0 Ice Cream Sandwich?
Vam je všeč novi Android 4.0 Ice Cream Sandwich?

Googlovi programerji so dokončali razvoj nove različice mobilnega operacijskega sistema Android, ki bo revolucionirala svet mobilnih naprav. Tu seveda govorimo o operacijskem sistemu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ta namreč združuje tako prednosti mobilnega Gingerbread (2.3) kot tabličnega Honeycomb (3.0).

Iz novih fotografij, ki so se pojavile na spletu, je razvidno, da Android 4.0 Ice Cream Sandwich prinaša kar nekaj grafičnih sprememb in dodelav v primerjavi s predhodnikom. Celoten grafični vmesnik je namreč elegantnejši, uporabnejši in nekoliko bolj minimalističen. Ta dejansko izgleda kot nekakšen križanec med različico, namenjeno pametnim mobilnikom in tisto, namenjeno tabličnim računalnikom. Zaklep mobilnika močno spominja na tistega, s katerim so opremljeni pametni mobilniki HTC.

Mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich bo seveda najprej nameščen na prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Google Nexus Prime podjetja Samsung, Ta bo opremljen s kar 4,65-palčnim oziroma 11,8-centimetrskim zaslonom SuperAMOLED ločljivosti 1.280 × 720 točk. Ta naj bi slike prikazoval s 316 točkami na palec, kar je le 10 točk na palec manj ob mobilnika iPhone 4S. Za preračunavanje podatkov naj bi bil na voljo dvojedrni procesor frekvence 1,2 gigaherca. Podatke bomo shranjevali na vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Za grafiko bo zadolžen izjemno zmogljiv grafični procesor PowerVR SGX540.

Mobilni operacijski sistemu Android 4.0 Ice Cream Sandwich in pametni mobilni telefon Google Nexus Prime bi morala biti na prodajnih policah trgovin že v prvi polovici oktobra. Zaradi smrti Steva Jobsa se bo to zgodilo šele v drugi polovici oktobra. Kljub temu mu mnogi napovedujejo izjemen uspeh. Pred kratkim predstavljeni pametni mobilni telefon iPhone 4S je bil namreč za mnoge razočaranje na peto potenco. Ali to pomeni, da bo iPhone kmalu pričel izgubljati tržni delež na enak način kot Nokia?

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku