Strojna oprema
08.04.2021 10:34

Deli z drugimi:

Share

AMD z novimi procesorji za najzahtevnejše!

Procesorji AMD Ryzen Threadripper 5000 naj bi pokali od zmogljivosti.
Procesorji AMD Ryzen Threadripper 5000 naj bi pokali od zmogljivosti.

Procesorji podjetja AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. Novi procesor družine Ryzen pa se bo brez težav prikupil tudi tistim, ki za delo potrebujejo najzmogljivejše procesorje. Novinci s prodajno oznako Ryzen Threadripper 5000 bodo namreč še boljši v primerjavi z obstoječimi modeli, hkrati pa bodo pri delovanju porabili precej manj dragocene električne energije.

Procesorji AMD Ryzen Threadripper 5000 bodo izdelani na osnovi tehnologije Zen 3. Če bo šlo vse po pričakovanjih, bodo novinci združljivi s sistemskimi nabori TRX40 in bodo opremljeni s podnožjem Socket TRX4. To pomeni, da jih bomo lahko uporabljali tudi v navezi z obstoječimi osnovnimi ploščami. Edino kar bo treba storiti je posodobiti strojno kodo BIOS, ko bo ta na voljo. Za to bodo zadolženi proizvajalci osnovnih plošč.

Novi procesorji AMD Ryzen Threadripper 5000 bodo po vsej verjetnosti na voljo za prodajo avgusta letos. Več podatkov o njih pa naj bi bilo znanih kmalu. Predvideva pa se, da naj bi najzmogljivejši model za preračunavanje podatkov uporabljal 64 fizičnih procesorskih sredic. Ta po vsej verjetnosti ne bo ravno poceni.


Prijavi napako v članku