Grafične kartice
21.11.2015 07:40

Deli z drugimi:

Share

AMD Radeon R9 380X presenetila v vseh pogledih!

Grafična kartica AMD Radeon R9 380X ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!
Grafična kartica AMD Radeon R9 380X ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!

Na področju samostojnih grafičnih kartic trenutno najdemo le dve podjetji, in sicer Nvidia in AMD, čeprav delež slednje ni ravno visok. Zaradi tega se podjetje AMD s pripravo nadvse zanimiv izdelkov poskuša prikupiti predvsem ljubiteljem računalniških iger. S pripravi grafične kartice Radeon R9 380X pa so nedvomno zadeli v polno, saj je novost cenovno relativno dostopna, hkrati pa je v povprečju za kar 15 odstotkov hitrejša v primerjavi s predhodnikom (Radeon R9 380).

Grafična kartica AMD Radeon R9 380X temelji na osnovi grafičnega procesorja Antigua XT, ki za preračunavanje podatkov uporablja kar 32 računskih enot in 2.048 jeder, samo preračunavanje pa poteka pri frekvenci 970 megahercev. K hitremu delovanju veliko seveda pripomoreta še hitri pomnilnik GDDR5 kapacitete štirih gigabajtov, ki vmesne podatke preračunava pri frekvenci 1.425 megahercev in 256-bitni pomnilniški vmesnik. Novost brez težav poganja računalniške igre ločljivosti do 2K, za povezovanje z zunanjimi napravami pa so na voljo priključki DisplayPort, HDMI in DVI-I. Poleg tega grafična kartica AMD Radeon R9 380X podpira vse ključne tehnologije za kakovostno igranje računalniških iger, kot so VSR (Visual Super Resolution), Eyefinity Technology, Vulkan, DirectX 12, Crossfire, Freesync in LiquidVR.

Nadvse zanimiva grafična kartica AMD Radeon R9 380X bo seveda najprej na prodaj onkraj luže, proti koncu leta pa bo prispela še v Evropo. Novost je glede na zmogljivost relativno poceni, saj je njena cena v ZDA postavljena na preračunanih 230 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
AMD grafične kartice

Prijavi napako v članku