Računalništvo, telefonija
06.12.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Spletni ponedeljek 2019 postal največji posamezni nakupovalni dan v zgodovini Amazona

Amazonovi kupci letošnjo praznično sezono spet z rekordnimi nakupi - spletni ponedeljek 2019 postal največji posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja
Amazonovi kupci letošnjo praznično sezono spet z rekordnimi nakupi - spletni ponedeljek 2019 postal največji posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja

Amazon je, 3. decembra, sporočil, da je bil spletni ponedeljek letošnjega leta ponovno najboljši posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja, glede na število naročenih predmetov po vsem svetu. Kupci po vsem svetu so nakupovali rekordno iz široke palete izdelkov, saj je bilo samo med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom naročenih na stotine milijonov izdelkov. Kupci so v Amazonovih prodajalnah po svetu kupili več milijonov Amazonovih naprav več kot v enakem obdobju lani, najbolje prodajana izdelka pa sta bila pametni hišni asistent Echo Dot in daljinski upravljalnik Fire TV Stick 4K z glasom Alexe.


»Osredotočamo se na to, da letošnjo praznično sezono svojim strankam naredimo bolj priročno kot je bila kdaj koli prej, sploh glede na to, kako kratka bo letošnja nakupovalna sezona,« je dejal Jeff Wilke, glavni izvršni direktor Amazonovega oddelka za potrošnike po vsem svetu. »Navdušeni smo, da kupci še naprej prihajajo v Amazon v rekordnem številu in tako ugotovijo, kaj potrebujejo in si želijo za praznike. Hvala našim kupcem in zaposlenim po vsem svetu, da so naredili ta praznični nakupovalni konec tedna najboljši doslej


Poudarki prazničnega konca tedna:

 • Stranke po vsem svetu so kupile več igrač na letošnji črni petek in spletni ponedeljek skupaj kot kdajkoli prej. Med desetinami milijoni igrač kupljenih v tem času, so bili najbolje prodajani med drugim LEGO Star Wars Darth Vader’s Castle, Monopoly Game: Disney Frozen 2 Edition in igre Hasbro kot so Jenga, Guess Who in Candy Land Kingdom of Sweet Adventures.
 • Spletni ponedeljek je bil najboljši posamezni nakupovalni dan v zgodovini podjetja Amazon Fashion po vsem svetu, saj je bilo kupljenih več izdelkov kot na katerikoli posamezen dan v zgodovini podjetja. Najbolje prodajani izdelki so bili med drugim tudi moška kapa Carhartt Men’s Acrylic Watch Hat in pulover s kapuco Champion Men’s Powerblend Fleece Pullover Hoodie.
 • Amazonove stranke po vsem svetu so na črni petek in spletni ponedeljek skupaj naročile več kot 25 milijonov izdelkov za dom.
 • Najbolje prodajani predmeti na črni petek v ZDA so bili med drugim Echo Dot, Fire TV Stick z glasom Alexe, ekonom lonec Instant Pot Duo80 – 8 Quart, domači set za DNA testiranje 23andMe Health + Ancestry Service: Personal Genetic DNA Test, kovček L.O.L. Surprise! Winter Disco Bigger Surprise in robotski sesalnik iRobot Roomba 675 Robot Vacuum.
 • Stranke po vsem svetu so na letošnji spletni ponedeljek nakupile več kot štiri milijone več kozmetičnih izdelkov kot lani, najbolje prodajani pa so bili med drugim električna zobna krtačka Oral-B Genius Pro 900, Lagunamoonova esencialna olja Top 6 Gift Set in L’Orealova maskara Paris Voluminous Makeup Lash Paradise.
 • Najbolje prodajane kategorije vključujejo igrače, izdelke za dom, ter izdelke iz kategorij moda in zdravje ter osebna nega.
 • Najbolje prodajani izdelki v Amazonovih prodajalnah na spletni ponedeljek v ZDA so bili med drugim Echo Dot, Fire TV Stick z glasom Alexe, set za izdelavo slaščic iz plastelina Play-Doh Sweet Shoppe Cookie Creations, kavni aparat Keurig K-Cafe Coffee Maker in LEGO City Ambulance Helicopter 60179 Building Kit.
 • Neodvisni zunanji prodajalci v Amazonovih prodajalnah – večinoma mala in srednje velika podjetja – so na spletni ponedeljek 2019 prodala več izdelkov kot kdajkoli prej v obdobju 24 ur.
 • Že tretje leto zapored je veriga trgovin Whole Foods Market podrla svoj rekord pri prodaji puranov v prazničnem času okrog zahvalnega dneva.
 • Amazon je v petih dneh med zahvalnim dnevom in spletnim ponedeljkom svojim premium članom v ZDA dostavil na milijone živil. Med najbolje prodajanimi izdelki v Amazon Fresh in dostave iz Whole Foods Market so bila jabolka Honeycrisp, limone in avokado.
 • Najbolje prodajani izdelki na Amazon Books in v Amazonovih štirizvezdničnih prodajalnah med prazničnim koncem tedna so bili med drugim Amazonov pametni vtikač Smart Plug, Echo Dot in pametni zvočnik z uro All-New Echo Dot Smart Speaker with Clock, kovček L.O.L. Surprise! Dolls, Wrecking Ball (Diary of a Wimpy Kid Book 14) in domača kamera z nočnim pogledom Wyze Cam 1080p HD Indoor Wireless Smart Home Camera with Night Vision.

Rekorden konec tedna za naprave

 • Kupci so letošnji praznični konec tedna na svetovni ravni kupili rekordno število Amazonovih naprav.
 • Amazonove stranke po vsem svetu so kupile več milijonov Amazonovih naprav več kot v enakem obdobju lani v Amazonovih prodajalnah po vsem svetu, med drugim naprave Echo, Fire TV, Kindle in tablične računalnike Fire.
 • Praznični nakupovalni konec tedna je bil v Amazonovih prodajalnah po svetu rekorden za pametne naprave za dom, saj so kupci nakupili več milijonov pametnih naprav za dom, vključno z robotskim sesalnikom iRobot Roomba 675 Robot Vacuum, kamero za pse Furbo Dog Camera in pametno vtičnico Wemo Mini Smart Plug.
 • Najbolje prodajana izdelka v Amazonovih prodajalnah po svetu sta bila Echo Dot in Fire TV Stick 4K z glasom Alexe.

Praznično nakupovanje olajšano, cenejše in priročno

 • Ultrahitra in brezplačna dostava živil: Sedaj premium člani prejemajo hitro in brezplačno dostavo živil iz Amazon Fresh in Whole Foods Market. Izbirajo lahko med široko paleto izdelkov za vse praznične potrebe, od mesa do morske hrane, kmetijskih pridelkov, prigrizkov in gospodinjskih potrebščin z opcijami hitre dostave v roku ene ali dveh ur. Premium člani, ki živijo v enem izmed več kot 2.000 mest, v katere je možna dostava, lahko zaprosijo za vabilo za nakup v Amazon Fresh oz. Whole Foods Market prek dostave. Več informacij je na voljo na amazon.com/grocery.
 • Dobra novica za zamudnike: Poleg brezplačne dostave več kot 100 milijonov izdelkov, ki je na voljo vsem Amazonovim strankam, lahko premium člani v ZDA izbirajo še med več kot 10 milijoni izdelkov za brezplačno premium dostavo v istem dnevu in milijoni izdelkov, ki so na voljo za dostavo v istem dnevu v 46 večjih območjih velemest.
 • Več možnosti za dostavo kot kdajkoli prej: Letošnjo praznično sezono lahko stranke svoje pakete prevzamejo v številnih Amazonovih centrih ter na blagajniških prevzemnih mestih v na tisoče kopenskih prodajalnah z osebjem po vseh ZDA znotraj prodajaln Rite Aid, GNC in Stage kot tudi v neodvisnih lekarnah Health Mart. Poleg tega je možno na desetine milijonov izdelkov preprosto in priročno dostaviti v 900 mest in krajev po vsej državi prek sistema Locker oz. Locker+. Če želite najti lokacijo Amazonovega središča, obiščite amazon.com/Hub. Poleg tega lahko premium člani v 50 ameriških mestih in okolici uživajo v varni in priročni dostavi paketov prek storitve Amazon Key (amazon.com/key). Premium člani, ki ne želijo pokvariti presenečenja s tem, da njihov paket prispe takrat, ko so njihovi najbližji doma, lahko uporabijo storitev Amazon Day (amazon.com/amazonday) in si tako izberejo datum, ko želijo prejeti svoje praznične nakupe.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več