Računalništvo, telefonija
29.08.2020 08:50

Deli z drugimi:

Share

Amazon z lastno pametno zapestnico presenetil vse!

Ena izmed najbolj nenavadnih funkcij pametne zapestnice Amazon Halo pa je spremljanje tona glasu osebe, ki jo nosi.
Ena izmed najbolj nenavadnih funkcij pametne zapestnice Amazon Halo pa je spremljanje tona glasu osebe, ki jo nosi.

Pametne zapestnice so za mnoge postale nepogrešljiv del življenja. Zato ne preseneča, da se na tem področju želi preizkusiti tudi podjetje Amazon, ki je med nami bolj poznano kot spletni trgovec. Podjetje Amazon je za ljubitelje športa in zdravega življenja pripravilo pametno zapestnico družine Halo, ki nudi priročen nabor nadvse uporabnih funkcij in možnosti, in sicer od dolgotrajne baterije do senzorja srčnega utripa v realnem času.

Pametna zapestnica podjetja Amazon je že navzven nekaj posebnega, saj na roki izgleda, kot da nosimo samo pasek za ročno uro. Senzorji in elektronika so namreč skriti pod pasom, zato Halo nima zaslona, vse funkcije pa prikaže namenska mobilna aplikacija. Zapestnica zbira podatke o gibanju in sedenju, dolžini in intenzivnosti telesne dejavnosti, pa tudi podatke, pomembne za zdravje, kot so na primer delež maščobe v telesu. S tem želi uporabnikom pomagati ohraniti zdravo življenje in vzdrževati idealno telesno težo.

Zapestnica Amazon Halo ima tudi senzorje za temperaturo, gibanje, srčni utrip, dva mikrofona, indikator LED in gumb za izklop mikrofona. Z enim polnjenjem, ki traja do 90 minut, lahko novost brez težav uporabljamo do teden dni. Na voljo so tudi funkcije za spremljanje kakovosti spanja in več dodatnih telesnih funkcij, vse pa so bile zasnovane v sodelovanju s strokovnjaki na športnem in zdravstvenem področju.

Ena izmed najbolj nenavadnih funkcij pametne zapestnice Amazon Halo pa je spremljanje tona glasu osebe, ki jo nosi. Analiza govora zajema podatke, kot so energija, pozitivnost, prijazen ton glasu in druge značilnosti. Na podlagi teh podatkov lahko mobilna aplikacija Amazon uporabniku zapestnice Halo v realnem času »priporoči«, kako naj se izrazi in mu tako pomaga pri “bolj zdravih povezavah” z ljudmi v okolju.

Pametna zapestnica ni ravno poceni, saj je zanjo treba odšteti preračunanih 83,99 evrov. Poleg tega je treba skleniti še mesečno naročnino. Za preračunanih 3,4 evre na mesec pa bomo dobili dostop do vseh naprednih analiz v mobilni aplikaciji. Kupci, ki pa ne želijo plačati naročnine, pa bodo imeli na voljo le osnovne podatke o spanju, aktivnosti in srčnem utripu.


Prijavi napako v članku