Življenjski slog
27.07.2022 18:54

Deli z drugimi:

Share

Ali res potrebujete robotski sesalnik, ki se prazni sam?

Kako pogosto se vam je zgodilo, da ste se končno odločili, da boste iz svojega robotskega sesalnika odstranili koš, potem pa ste kaj kmalu ugotovili, da so vaše roke okrašene s prahom in ostalo nesnago, ki jo je robotek pobral s tal vašega doma?

Vemo, občutek zagotovo ni bil prijeten, vendar imamo dobro novico! Za to “prijetno” opravilo bo od sedaj dalje namesto vas skrbel sistem za samopraznjenje.

Nadvse dobra novica torej za vse, ki imate (ali še boste imeli) iRobot Roomba i3+ ali Roomba i7+ ali Roomba j7+ ali Roomba s9+.

Pa resnično vemo, kaj sistem za samopraznjenje sploh je?

Povsem preprosto: med postopkom čiščenja vaš robotski sesalnik posesa odpadke v notranji sistem za shranjevanje – koš za smeti. Odvisno od velikosti vašega doma in tega, kako umazana so tla, boste morda morali koš izprazniti na vsake dva do tri cikle čiščenja.

Sistem za samopraznjenje zagotavlja samodejno praznjenje vaše Roombe na bazni enoti, ki je hkrati tudi polnilna. Ko se Roomba pripelje na domačo bazno postajo, sistem za samopraznjenje enostavno povleče vso umazanijo v večji koš za shranjevanje.

Kako neverjetno je pomisliti, da bazno postajo nato izpraznite le vsakih 30 ali 60 dni in ne vsaka dva ali tri dni? Da, iRobot Roomba i7+ poskrbi za to!

Prednosti in pomanjkljivosti, ki jih prinaša sistem za samopraznjenje

Se strinjate, da je največji plus robotskega sesalnika ta, da opravi čiščenje namesto vas? Bolj temeljito in natančno kot nekdo opravi kakšno delo namesto vas, boljše je – tu se strinjamo. Predstavljajte si zaposleno mamo sredi tedna. Ukvarja se z otroki, delom in številnimi gospodinjskimi opravili. Sredi vsega tega se mora ustaviti, da si napolni tudi svoje baterije. In to, da ji ni potrebno sesati, je absolutna prednost.

Če bi vedeli, da boste morali čez dan večkrat izprazniti vrečko sesalca, bi verjetno malce bolj oklevali z uporabo sesalca. Zgolj če bi bilo nujno, verjetno. Če ima vaš robotski sesalec sistem za samopraznjenje – torej, se izprazni sam – pa ga boste brez težav uporabili in poskrbeli, da bo vaš dom čist. Torej, absolutna prednost, tale sistem za samopraznjenje.

Svoj košek za umazanijo bo iRobot Roomba i7+ izpraznil v vrečke AllergenLock, ki imajo štiri plasti materiala, ki zavirajo alergene, vanje pa ujame 99 % cvetnega prahu in plesni. Tudi če imate v družini alergika, ga posesan prah v vrečki ne bo dodatno dražil.

Če potegnemo črto

Sistem za samopraznjenje je vsekakor dodana vrednost in dejstva, ki so opisana zgoraj, nedvomno odtehtajo (morda) eno manjšo pomanjkljivost: postopek praznjenja je, pa čeprav je kratek, približno 10 decibelov glasnejši od postopka sesanja. V kolikor ste eden izmed mnogih uprabnikov aplikacije iRobot in večinoma pošiljate robota na sesanje, ko ste v službi, vas teh par sekund hrupa tako ali tako ne bo zmotilo. Hišni ljubljenčki pa se robotskih sesalnikov hitro navadijo in jih zvoki prav nič ne vznemirjajo.

Če na koncu dodamo še nekaj lastnosoti iRobot Roomba i7+, kot so pametno kartiranje prostorov, dve gumijasti krtači, primerni za različne površine, tehnologija vSLAM, s katero sesalec vidi, kar vidite vi, vrhunska aplikacija, s katero označite prostore in določite, katere prostore naj Roomba i7+ počisti in katere ne, načrtujete dneve čiščenja, jo glasovno upravljate in nadzirate, kjerkoli že ste, in še in še … potem zagotovo veste, da ste z nakupom iRobot Roombe i7+ naredili vrhunsko potezo (ali pa jo še boste).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba robotski sesalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več