Triki in nasveti
13.12.2009 16:22
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali je moj računalnik primeren za izbrano igro?

Spletni test preveri primerost vašega računalnika za izbrano igro.
Spletni test preveri primerost vašega računalnika za izbrano igro.

Veliko je uporabnikov računalnikov, ki svojega sistema ne poznajo najbolje. Pri teh se mnogokrat pojavi težava ob nakupu računalniških iger, saj pogosto po nakupu ugotovijo, da nimajo dovolj zmogljivega računalnika za njihovo poganjanje ali pa so že pred nakupom v dilemi ali jim bo nek naslov deloval ali ne. Preprosto rešitev teh težav in zagat najdemo na spletnem naslovu www.yougamers.com/games/.

Spletna stran Yougamers je v lasti podjetja Futuremark, ki je znano po svojih programih za testiranje hitrosti računalnika s poudarkom na testih zmogljivosti grafičnih kartic. Na spletni strani so tako uporabnikom ponudili storitev imenovano Game-o-Meter, ki po namestitvi kontrolnika ActiveX preprosto kar iz brskalnika preveri komponente vašega računalnika in vam za tem grafično prikaže primernost za poganjanje izbrane igre. Tako uporabniki za testiranje ne potrebujemo praktično nobenega naprednega računalniškega znanja. Vse kar moramo storiti je, da na spletni strani izberemo igro, ki nas zanima in za tem kliknemo na gumb “RUN NOW” ter na naslednji strani, ki se odpre, še na zelen pas z napisom “Click Here”. Sistem za tem vpraša za namestitev brskalniškega dodatka, ki ga potrdimo in počakamo, da opravi z analizo našega računalnika.

Takoj po opravljeni analizi nam storitev grafično nazorno prikaže konfiguracijo sistema, iz katere je jasno razvidno, ali dosega oziroma celo presega minimalne ali priporočene sistemske zahteve za izbrano igro. V kolikor kak del sistema ne ustreza kriterijem, nam storitev v zelenem okvirju tudi napiše opozorilo. Denimo če ima vaša grafična kartica manj pomnilnika kot je za igro priporočeno ali tudi, če vaš procesor ne ustreza priporočenim ali minimalnim zahtevam. Skratka zelo priročna storitev, ki zna nekoliko manj veščim uporabnikom prihraniti siv las ali dva.


Prijavi napako v članku