Računalništvo, telefonija
24.11.2005 07:36

Deli z drugimi:

Share

Aldata Solution z odličnimi poslovnimi rezultati

Podjetje Aldata Solution je v tretjem četrtletju 2005 zabeležila izvrstne poslovne rezultate. Prihodki iz prodaje so v tem obdobju znašali 19,8 milijona evrov, kar je 39 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ko so ti znašali 14,2 milijona evrov. Letošnji kosmati dobiček iz prodaje tretjega četrtletja je znašal 16,7 milijona evrov, kar predstavlja 49-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi in davki (EBIT) se je v primerjavi z lanskim letom (izguba v višini 2,5 milijona evrov) povečal za 4,1 milijona evrov in je znašal 1,6 milijona evrov. Čisti dobiček iz poslovanja pa se je v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je le-ta predstavljal izgubo v višini 2,7 milijona evrov, povečal za 3,5 milijona evrov, na 0,8 milijona evrov. Rezultati tretjega četrtletja 2005 vsebujejo tudi nepovratne stroške v višini 0,4 milijona evrov, ki so nastali ob menjavi predsednika in izvršnega direktorja Skupine Aldata.

V obdobju od januarja do septembra 2005 so Aldatini prihodki iz prodaje znašali 54,2 milijona evrov, kar je 26 odstotkov več kot v enakem obdobju preteklega leta, ko so ti znašali 43 milijonov evrov (rezultati Aldate Industries Oy, ki je bila opuščena decembra 2004, niso vključeni). Kosmati dobiček iz prodaje je bil v letošnjih prvih devetih mesecih 44,9 milijona evrov, lani v enakem obdobju je ta znašal 33,3 milijona evrov, kar pomeni 26-odstotno rast. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi in davki (EBIT) se je v prvih treh četrtletjih v primerjavi z enakim obdobjem lani (izguba v višini 5 milijonov evrov) povečal za 7,4 milijona evrov in je znašal 2,4 milijona evrov. Čisti dobiček iz poslovanja pa se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 6,6 milijona evrov, na 1,6 milijona evrov.

Številne, pred kratkim zaključene uspešne implementacije programske opreme G.O.L.D. (v Carrefourju, Interexu in Giant Eagleu) Aldato uvrščajo med najhitreje rastoča evropska podjetja s programsko opremo. Novi funkcionalnosti v rešitvi G.O.L.D. – G.O.L.D. Topase, modul za optimizacijo popolnjevanja zalog in napovedi prodaje, ter G.O.L.D. Mobile za večjo mobilnost poslovanja v trgovinah – še dodatno krepita vodilni položaj Aldate na trgu rešitev za upravljanje oskrbovalnih verig.

Aldata tudi za četrto četrtletje 2005 pričakuje povečano rast prihodkov in dobičkonosnost. Za celotno leto 2005 pa podjetje pričakuje prihodke iz prodaje v višini 75 milijonov evrov, kar predstavlja 23-odstotno organsko rast.


Prijavi napako v članku