Računalništvo, telefonija
14.03.2017 14:52
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airbnb za poslovne prostore

5 načinov, kako lahko upravljanje dokumentov pomaga pri izboljšanju poslovanja
5 načinov, kako lahko upravljanje dokumentov pomaga pri izboljšanju poslovanja

V Nemčiji je začelo poslovati zanimivo podjetje, ki želi spremeniti način najemanja poslovnih prostorov za mala in hitro rastoča podjetja. Optionspace v Frankfurtu, Berlinu, Hamburgu in Münchnu ponuja možnost kratkoročnega najema poslovnega prostora z minimalno časovno dobo enega meseca.

Problem, ki ga podjetje s tem želi rešiti je dolgoročne in nefleksibilne najemne pogodbe. V podjetništvu predstavljajo velik izziv saj onemogočajo fleksibilnost, ki jo predvsem hitro rastoča podjetja potrebujejo. Slednja težko predvidijo kakšne prostorske potrebe bodo imela saj ni možno napovedati števila zaposlenih v naslednjem letu dni. Iz tega razloga ponuja Optionspace primerno alternativo. Priložnost pa se odpira tudi za lastnike prostorov. Podjetja, ki ne izkoriščajo poslovne prostore v celoti lahko del teh oddajo v najem in s tem odprejo nov vir prihodkov.

Vse poteka prek spleta in Optionspace si pri tem pridrži 10 odstotkov provizije od vrednosti najemne pogodbe. Glede na začetek poslovanja podjetja je še prehitro sklepati o tem ali se bo način najema na trgu uspešno uveljavil. Vsekakor pa predstavlja dober potencial saj je iskanje ustreznih prostorov, dogovarjanje za cene in sklepanje najemnih pogodb dolgotrajno in neprijetno opravilo.


Prijavi napako v članku