Programska in razvojna orodja
07.05.2012 13:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Adobe najavil razpoložljivost paketa Creative Suite 6

S programskim paketom Adobe Creative Suite 6 bo naša kreativnost zlahka prišla do izraza.
S programskim paketom Adobe Creative Suite 6 bo naša kreativnost zlahka prišla do izraza.

Podjetje Adobe je najavilo razpoložljivost že šestega programskega paketa Creative Suite. Ta prinaša številne novosti za programski opremi Photoshop in Illustrator. Poleg tega bomo v paketu Creative Suite 6 prejeli še posodobitev programov InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects in Flash Professional.

V programu Premiere Pro bomo deležni dveh popolnoma prenovljenih orodij, in sicer Adobe Prelude in SpeedGrade. Programsko orodje Adobe Prelude je namenjeno urejanju videoposnetkov, medtem ko je SpeedGrade pisan na kožo pripravi vsebin pred končnim urejanjem s programom Premiere Pro. Nepogrešljiva programa Design in Web Premium sta tu združena v enem paketu.

Programski paket Adobe Creative Suite 6 bo mogoče kupiti od 11. maja dalje. Za polni paket CS6 Master Collection bo potrebno odšteti preračunanih 2.000 evrov. Adobe bo za paket Production Premium, ki vsebuje Design in Web Premium, zahteval preračunanih 1.460 evrov. Običajen programski paket Design Standard bo na svetovnem spletu dosegljiv po maloprodajni ceni 1.000 evrov.

Adobe je sočasno najavil še razpoložljivost oblačne storitve Creative Cloud. Ta prinaša 20 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov na Adobejevih strežnikih. Tu lahko uporabniki shranijo in izmenjujejo do pet projektov. Na voljo je še programsko orodje Typekit, ki preveri tipografijo, če je primerna za uporabo na spletu, Edge, ki omogoča ustvarjanje animacij v HTML5 ter program Muse, ki pomaga pri načrtovanju spletnih strani. Za osnovno različico oblačne storitve Creative Cloud bo potrebno mesečno odšteti preračunanih 38 evrov.


Prijavi napako v članku